Težak poraz borskih košarkašica protiv Crvene zvezde

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Bor“ odigrale su sinoć na svom parketu utakmicu 1. kola Prve ženske košarkaške lige protiv beogradske Crvene zvezde. Borski tim poražen je rezultatom 32:94 (8:26, 2:23 10:22, 13:23), a utakmicu je pratilo oko 1.500 gledalaca.

crvena-zvezda-košarkašice
Foto: Arhiva Bor030

Na žalost svih ljubitelja košarke u Boru, borska ženska seniorska ekipa nije uspela da se revanšira „Crvenoj zvezdi“ za prošlogodišnji poraz.

Od samog početka meča Beograđanke su bile nametnule svoj ritam igre ne dozvolivši igračicama domaće ekipe da postave pitanje pobednika.

Boranke su sinoć pružile jednu od najlošijih partija od kada igraju u Prvoj ligi, o čemu govori i ukupan indeks uspešnosti od -5. Ipak, ishodom meča ne treba biti iznenađen, s obzirom da okosnicu borske ekipe čine uglavnom kadetkinje.

Uz sve to, crveno-bele devojke imale su i jaku podršku navijača koji su ih tokom čitave utakmice bodrili. To je dodatno ojačalo Zvezdin tim da utakmicu reši u svoju korist.

U redovima tima iz „grada bakra“ istakla se Aleksandra Piljević sa 11 poena, 3 skoka i indeksom efikasnosti 8. Najbolja u gostujućoj ekipi bila je Mina Đurđević sa postignutih 10 poena, što je manje od broja postignutih poena nekih drugih igračica, ali i indeksom efikasnosti 17.

Zbog negativnog indeksa uspešnosti ŽKK „Bor“ trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli, a u narednom kolu Boranke će gostovanjem beogradskom „Radivoju Koraću“ pokušati da se izbore za bolju poziciju.