Timočka krajina ostala bez voza

Jedini putnički voz koji je decenijama saobraćao na relaciji Zaječar – Bor – Beograd odlukom Železnica Srbije je uklonjen sa timočkih pruga !

Jedini putnički voz koji je decenijama saobraćao na relaciji Zaječar – Bor – Beograd odlukom Železnica Srbije je uklonjen sa timočkih pruga. Tom odlukom su Timočani ostali bez najjeftinijeg prevoza do prestonice a sva sela od Bora do Požarevca ostala bez jedinog saobraćajnog prevoza.

 

 

Po izjavi Bojana Dimića, šefa putničkog saobraćaja Železničke stanice Zaječar, do obustave je došlo zbog veoma loših železnica i nedostatka putničkih voznih kola, iako su do Beograda išla samo dva vagona.

 

„Razlog svega ovoga je trenutno otkazivanje koje nastalo u sklopu restrikcije železničkog putničkog saobraćaja koja postoji na teritoriji cele Srbije“ – izjavio je Dimić.

 

„Ministarstvu infrastrukture i rukovodstvu „Železnica Srbije“ je upućeno pismo protesta od strane borskih i zaječarskih načelnika uz obrazloženje da se time još više pogoršava stanje već siromašne ekonomije Istočne Srbije. U svemu ovome su najugroženiji stanovnici naselja od Bora pa do Požarevca, kojima je ovo bio jedini vid prevoza, a situacija je još gora jer se radi o zimskom periodu. Kratko rečeno, veza sa Braničevskim okrugom je prekinuta“ – poručuje Dušan Ivanić, načelnik Zaječarskog okruga.

 

Odluka o ukidanju ove železničke linije nije konačna, ali ne postoji odgovor kada će se voz vratiti na šine Istočne Srbije.

 

Tekst : Milena Katalinić

 

Pogledajte i prilog televizije B92 (link)