Toni Cetinski, Ivan Ivanović, Riblja Čorba, V. Stefanovski, Geo Da Silva na Festivalu kulture mladih u Knjaževcu

Jedan od najstarijih festivala na Balkanu, „Festival kulture mladih Srbije“ održaće se ove godine od 8. do 13. avgusta u Knjaževcu. 

fkms-53-introSa tradicijom dužom od pola veka, tačnije od 1962. godine u Knjaževcu se održava najstarija domaća smotra kulture mladih.

Ove godine 53. put zaredom organizacija je podiguta na još viši nivo, a lista učesnika zainteresovala je javnost širom zemlje.

Prvog festivalskog dana, pored vokalne grupe „Konstantin“ nastupaće poznati voditelj Ivan Ivanović sa svojom tačkom nakon koje će koncert održati popularni hrvatski pevač Toni Cetinski.

Do kraja festivala u Knjaževcu će nastupati Riblja Čorba, Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov, New Deal, orkestar Radio-televizije Srbije, kao i DJ Geo Da Silva.

Cilj festivala je da mladi iz svih krajeva Srbije dobiju priliku da svoje talente u oblastima muzike, književnosti, filma,  umetničke fotografije, karikature, stripa i video stvaralaštva pokažu široj ublici publici.

Festival kulture mladih Srbije nastao je kao ideja studenata iz  Timočke krajine, okupljenih na Beogradskom univerzitetu.

[gview file=“http://www.festivalkulture.com/images/docs/preliminarni_program_fkms.pdf“ height=“600px“]