Toplana dobila novu mehanizaciju kupljenu iz budžeta grada Bora

U Javno-komunalno preduzeće Toplana stigle su ti nove mašine, kao zamena za stare i često neispravne koje su dugo opterećivale ovo komunalno preduzeće. 

Foto: Grad Bor

Zaposleni u Toplani imaće na raspolaganju novu kombinovanu mašinu, utovarivač i kamion kiper.

Vršilac dužnosti direktora JKP Toplana Igor Janković, izrazio je svoju zahvalnost za ovu značajnu investiciju.

„Toplana nikada do sada nije dobila nova vozila, i ovo je veliki dan za sve nas. Naše stare mašine su bile dotrajale i često bile u kvaru, što je otežavalo naš svakodnevni rad. Morali smo da iznajmljujemo mašine od trećih lica, što je značajno povećavalo troškove. Ovo je velika ušteda i pomoć Toplani u njenom konačnom oporavku. Kombinovana mašina će nam biti od suštinskog značaja za radove na sanaciji toplovodne i vrelovodne mreže“, istakao je Janković.

Foto: Grad Bor

Kupovina mehanizacije za Toplanu deo je šireg plana za unapređenje rada javno komunalnih preduzeća u Boru. Iz gradskog budžeta je ove godine izdvojeno više od 300 miliona dinara za nabavku ukupno 16 novih vozila.

Radmilo Guševac, član Gradskog veća, naglasio je da je ovo veoma važan korak za grad Bor.

„Vrednost novih vozila je oko 70 miliona dinara i uključuje kombinovanu mašinu, utovarivač i kamion kiper. Očekujemo da će ova investicija značajno poboljšati efikasnost rada, smanjiti troškove održavanja starih mašina, i doprineti poboljšanju usluga u komunalnom sektoru“, izjavio je Guševac.

Prema rečima nadležnih, osim što će poboljšati efikasnost rada, ova investicija će takođe doprineti smanjenju troškova održavanja i servisiranja starih mašina, čime će se dugoročno osigurati održivost komunalnih usluga za građane Bora.