Toplana i Stambeno dobili nove direktore

1
12

Na današnjoj, tridesetoj, sednici Skupštine Opštine Bor odbornici su većinom glasova doneli odluku o izboru novih direktora u Toplani i Javnom preduzeću za stambene usluge.

Javno preduzeće za stambene usluge Bor će u narednom periodu, umesto Gorana Petrovića, voditi Lidija Načić.

Za novog vršioca dužnosti direktora Toplane većinom glasova izabran je Milutin Simić.

U obrazloženju za promenu direktora JP za stambene usluge Bor se navodi da budžetski inspektor otkrio da je bivši direktor zloupotrebio ovlašćenja i da je nenamenski koristio sredstva skupštine stanara stambenih zgrada, zbog čega će protiv njega biti podneta prijava.

Opozicioni odbornici Srđan Marjanović, Dragan Marković i Predrag Balašević zamerili su što je sednica zakazana po hitnom postuku smatrajući da nisu imali dovoljno vremena da se za nju kvalitetno pripreme.

Mimo usvojenog dnevnog reda, diskusija se vodila i o najavljenoj racionalizaciji rada javnog sektora u Boru što uključuje i smanjenje broja radnika.

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić je sa skupštinke govornice javnost obavestio da se aktivnosti na racionalizaciji rada javnog sektora u Boru obavljaju već mesec dana i da je do sada održan niz sastanaka sa direktorima i predstavnicima sindikata i da će situacila biti jasnija do sredine septembra.

“Neka preduzeća i ustanove su u prethodnom periodu duplirala broj radnika, a obim poslova im je ostao isti. Takvo poslovanje nije održivo”, ocenio je Milikić

1 KOMENTAR

  1. Sramota jedna te ista ekipa partijskih mediokriteta u igri ne ljuti se covece koju igra samozvana politicka elita sve zadriglija i bogatija . Imamo li mi ljude u Boru koji su dokazani menadzeri a ne na silu i partijski ? Narode osvesti se i biraj ljude koje ti hoces a ne da vam partije ocigledne sluge zapadnih interesa podmecu aparate klimoglavce i takojevice .

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here