Treća pobeda košarkaša „Zicera“

Tim Košarkaškog kluba „Zicer“ iz Bora savladao je preksinoć na svom parketu ekipu KK „Hisar“ iz Leskovca i time ostvario svoju treću pobedu u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi „Istok“.

kk-zicer

U meču u kome su borski „Ziceraši“ imali konstantnu prednost, izuzev 1. i 4. četvrtine koje su izgubili sa 13:19, odnosno 27:28, pobeđena je jaka ekipa iz Leskovca, koja je ove sezone u takmičenje ušla ojačana igračima sa dvojnom licencom. Naši košarkaši dobili su ih pred borskom publikom rezultatom 83:76 (13:19, 23:10, 20:19, 27:28).

Domaćini su u meč ušli dosta nesigurno, uz veliki broj grešaka i u napadu i u odbrani. To je i dovelo do razlike od +6 za gostujuću ekipu na kraju prvog perioda igre.

Ipak, u nastavku utakmice borski tim uspeva da preokrene rezultat u svoju korist i održi prednost tokom čitave druge i treće četvrtine.

Prednost od +12 koju su „Ziceraši“ imali u jednom trenutku meča, bila je olako shvaćena kao nedostižna, te dolazi do prevelikog opuštanja u igri, naročito u odbrani, što je rezultovalo da u samoj završnici „Hisar“ izjednači na 71:71.

Srećom, trojkom Pajkić Marka, domaćini uspevaju da se odvoje na +3, a teret sa pleća domaćih košarkaša počinje polako da spada daljim koševima, sve do konačnih +7.

Najefikasniji u ekipi „Zicera“ bio je Buljan Bogdan sa postignutih 27 poena.