Treće veče 48. Gitarijade obeležili Riblja Čorba, Goblini i Van Gogh [FOTO]

Polufinalno veče demo bendova 48. zaječarske Gitarijade obeležili su nastupi domaćih rok grupa „Riblja Čorba“, „Van Gogh“ i „Goblini“ koji su „zapalili“ publiku dobro poznatim hitovima.

goblini

Treće veče 48. Gitarijade proteklo je u odličnoj atmosferi kvalitetne rok muzike. Izvođači su sa rok stejdža poneli brdo emocija, zadovoljstva i zahvalnosti što u Srbiji skoro pola veka postoji festival muzike koji podstiče mlade demo bendove.

Program na glavnoj bini zaječarske Gitarijade otvorio jedan od najpopularnihih bugarskih rok bendova „Sevi“ koji je napokon dobio priliku da nastupa na Kraljevici.

48.gitarijada-sevi

Posle punih 14 godina „Goblini“ su se vratili pred zaječarsku publiku. Sa istim žarom i energijom kao pre mnogo godina odsvirali su dobro poznate hitove i još jednom izmamili pitanja zašto su uopšte pravili pauzu u radu.

Prave zvezde večeri ipak su bile grupe „Van Gogh“ i „Riblja Čorba“.

„Van Gogh“ na čelu sa Đuletom imala je „najglasniji“ koncert i prisan odnos sa publikom koji se izutetno ceni u „najrokerskijem srpskom gradu“. Sinoćni nastup će se sigurno još godinama pamtiti.

van-goh

„Riblja Čorba“ na ovogodišnjoj Gitarijadi ponela se kao domaćin s obzirom na veliki broj gostovanja i čeninici da je upravo Bora Đorđević prvi „rokonačelnik“ Zaječara. Grupa koja je uvek bila uz Gitarijadu, a pogotovo u najtežim danima po ovaj festival vratila se na staro mesto i još jednom zatresla svaki kamen na Kraljevici.

U prvom polufinalu takmičenja demo bendova sinoć su nastupali: Genova, Revolt, El Kachon, Holographic Human Element, Kora, D ZOO i Smoke Shakers.

[RFG_gallery id=’68’]