Treći eko skup u Boru [FOTO]

Ni hladno vreme nije sprečilo građane da se okupe povodom najavljenog skupa ekološkog protesta na platou Železničke stanice.

treci-eko-skup-irena

Inžinjeri i tehnolozi topionice i fabrike sumporne kiseline poslali su pismo sa svojeručnim potpisima o dešavanjima u njihovoj kompaniji. Međutim, jutros su tehnolozi potpisali dokument u kome se ograđuju od ovog njega.

„Naši planovi su da se zagađenje u Boru reši. Ne da stane RTB i Toponica već da državni i nadležni organi reše problem“, izjavila je Irena Živkovićeva.

Delegacija predvođena Irenom Živković predstavila je juče problem aerozagađenja parlametarnim strankama u Narodnoj Skupštini Srbije koji se bave rešavanjem ekoloških problema.

„U okviru parlamentarne nedelje, popularno „Zelena stolica“, imali smo priliku da svakom ponaosob obratimo i svi oni su čuli o našem problemu. Zamolili smo ih da to nekako stigne do parlamenta i ugostićemo ih na našim tribinama u novembru. Najavila bih i da ekološke tribine na kojima će godvoriti profesori doktori sa univerziteta, Sergej Trifunović u ime svoje organizacije „Podrži život“ i još neke javne ličnosti“, rekla je Živkovićeva.

treci-eko-skup-ljubisa

Ljubiša Miljković je pozvao Vladu Republike Srbije da reaguje kako bi se situacija u RTB-u Bor popravila.

„Radnici RTB-a rade svoj posao, brinu o svojim porodicama i ne zameramo im što nisu na skupu. Sindikat rudara Srbije je na usluzi svim radnicima RTB-a“, napomenuo je između ostalog Ljubiša Miljković.

[box type=“shadow“ align=““ class=““ width=““]Uskoro kraj ekoloških problema

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski ponovio je juče da se aerozagađenju bliži kraj i da će proizvodnja u staroj toponici biti zaustavljena do kraja oktobra.[/box]

[AFG_gallery id=’44’]