Treći protest #1od5miliona večeras u Boru

5
784

Treći po redu protest građana pod parolom “Jedan od pet miliona” biće održan u petak, 1. februara u Boru, najavljeno je na Fejsbuku.

Početak je kao i prethodnih puta zakazan za 18 sati na platou Doma kulture, odakle će se poći u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Planirano je da se šetnja odvija trasom dugom četiri kilometra ulicama Moše Pijade, Kralja Petra Prvog (do Tržnog centra Kocka), zatim ulicama 9. brigade, 3. oktobar i Boška Buhe do Doma kulture.

Inicijatori protesta objavili su video u kome traže “normalno grejanje, očišćenje puteve i trotoare, normalnu gradsku rasvetu, hapšenje odgovornih čelnika grada, hapšenje tajkuna i dilera, sređene vrtiće i škole i isti zakon za sve”.

Ranije su istaknuti zahtevi da se “Dom kulture vrati građanima Bora i da se kaže istina o prodaji RTB-a”.

Šetnja se u Boru organizuje kao podrška protestima u Beogradu koji se svake subote održavaju pod istim sloganom.

Podršku protestima su pružile sve opozicione stranke koje imaju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

5 KOMENTARA

  1. Bravo borani , pocelo je , nikad vise ljudi na ulicama , a tek sutra se ocekuje ogroman broj , gotov je !

  2. Kuka rulja da nista ne valja a samo bi da se nakace na bankomate bez rada ne zna se gde je veci olos dal na ulici ili u drzavnim sluzbama svi gledaju svoje dupe i svi bi da imaju vise i oni sto imaju i oni sto nemaju jedino na ulici nema onih kojima je pomoc najpotrebnija….oni su negde obavijeni nasim ignorisanjem u tami i hladnoci i praznog stomaka al ko ih ….poskupelo je gorivo i aranzmani za Grcku a platu daju samo dva puta mesecno i jos nas teraju da radimo jbt …

  3. 😀..OK…..u demokratskoj drzavi svako ima pravo da politicki razmislja kako on misli…. i opredeljuje se politicki kako on hoce….
    Ali . …kao i bukvalno svakog grada,okruga i regiona i u Srbiji i u Evropi i u svetu……. JEDINI PRAVI PUT u oporavak i progres GRADA Bora ,Borskog okruga ,Timocke krajine i Istocne Srbije …je AUTOPUT + ZELEZNIČKI KORIDOR +DUNAVSKI KORIDOR = Multimodalni saobracajni koridor-Istok (Crnomorski koridor)……A SVE ostalo su samo lose bajke za polupismenu punoletnu decu…🤣🤣🤣🤣…

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here