Trener iz Katara sa FIBA licencom posetio Košarkaški klub „Zicer“ [INTERVJU]

Miroslav Zlatković već godinama radi kao košarkaški trener u Kataru i blisko sarađuje sa rukovodstvom Košarkaškog kluba „Zicer“ iz Bora. 

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

On je u utorak posetio borski „Zicer“ sa kojim ima odličnu saradnju, jer po njegovim programima rade sve mlađe selekcije ovog kluba.

Miroslav Zlatković (37 god.), rodom sam iz Zaječara, već 19 godina bavi se trenerskim poslom. Trenutno kao glavni trener i direktor za košarkaške operacije na Košarkaškoj akademiji „QSports“ u Kataru trenira nekoliko selekcija mladih igrača, od koji očekuje puno toga u budućnosti.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

Usled dugogodišnje saradnje sa upravom KK „Zicer“ iz Bora, Miroslav je u utorak posetio borski klub i održao pokazni trening igračima juniorske i seniorske selekcije.

„Radim kao glavni trener i direktor za košarkaske operacije na Akademiji ‘QSports’ u Kataru, a trenerskim poslom se bavim već 19 godina. Diplomirao sam na Višoj školi za sportske trenere u Beogradu. Posedujem crvenu licencu KSS-a i FIBA trenersku licencu. Pre Katara radio sam u Rumuniji, Austriji i Turskoj“, rekao je u izjavi za Bor030 Miroslav Zlatković.

Miroslav, iako rodom Zaječarac, dobru komunikaciju sa borskim „Zicerom“ ostvario je zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa trenerom Alanom Tošićem, sa kojim je i dugogodišnji prijatelj.

„Iako su Bor i Zaječar košarkaški konkurenti, moja želja je da se kvalitet i popularizacija košarke podiže na viši nivo, bez obzira na lokaciju. Nezvanično sam deo ‘Zicera’ od samog početka, i to savetodavno. S obzirom na svoje dugogodišnje poznanstvo sa trenerom Tošićem, a na njegovu inicijativu i inicijativu uprave KK ‘Zicer’, ozvaničili smo saradnju početkom godine. Od tada vršim funkciju koordinatora kluba i po mom programu treniraju se sve selekcije. Takođe, pomažem i u organizaciji i marketingu kluba. Zadovoljan sam kako sve funkcioniše, a zadovoljan sam i načinom na koji se odvija naša saradnja, iako sam udaljen 3500 km od Bora. Naime, putem Skype-a ponedeljkom imam sastanak sa upravom kluba, a sredom sa trenerima. Često i uživo pratim treninge“, dodao je Miroslav.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

Na pitanje o pokaznom treningu održanom u utorak sa juniorima i prvotimcima Košarkaškog kluba „Zicer“, Zlatković je naglasio da obe selekcije imaju kvalitet, ali i da je neophodno da se sa njima i nadalje radi, kako bi postali dobri košarkaši.

„Pokazni trening je Bio sjajan. Prezadovoljan sam kako su momci trenirali. Vidi se da imaju kvalitet i očekujem da na kraju ove sezone uđu u viši rang. Želim da pohvalim i upravu kluba i trenera Tošića na izboru i na posvećenosti svakom igraču pojedinačno. Oseća se bliska i, mogao bih reći, porodična atmosfera, kako na terenu, tako i van njega“, rekao je Miroslav, vidno zadovoljan proteklim treningom.

Za sam kraj razgovora sa trenerom Zlatkovićem, a koji je od početka godine i zvanično trener u „Ziceru“, a samim tim i jedini trener koji radi za jedan domaći klub lociran u istočnoj Srbiji i ima FIBA licencu, može se zaključiti da je važnost sporta izuzetno velika, a da se košarka sigurno može svrstati u najpopularnije sportove u Boru.

„Hteo bih da napomenem da članove našeg kluba očekuje mnogo novina i nov način rada, koji do sada nije viđen u Timočkom regionu. U to ćete se vrlo brzo uveriti. Stoga, pozivam sve da nas posetite i postanete deo porodice KK ‘Zicer’ iz Bora“, zaključio je Miroslav Zlatković razgovor sa nama.