Tri nova kovid-19 slučaja u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora zabeležena su tri nova kovid-19 slučaja.

Tri osobe su zaražene virusom korona, a dve su u odnosu na prethodni izveštaj izlečene, saopštila je Press služba Grada Bor.

“Trenutna epidemiološka slika na području grada je stabilna, a kod  novih pacijenata takođe je ustanovljena blaga simptomatologija, oni se dobro osećaju i nalaze se u kućnoj izolaciji. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa pacijentima kod kojih je ustanovljen virus su epidemiološki obrađene. Ono što je važno jeste da se od ponovne pojave virusa na teritoriji grada održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova”, navodi se u saopštenju nadležnih.

Kovid ambulanta radi po ustaljenom režimu, svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a samo tokom vikenda pregledano je devetoro pacijenata koji su se ovoj ambulanti javili sa potencijalnim simptomima virusa.

U lokalnoj samoupravi podsećaju da su na snazi preporuke Kriznog štaba Republike Srbije za nošenje zaštitnih maski, ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima.