Tri osobe povređene u požaru

U požaru koji je  jutros oko 3:30 izbio u stranu zgrade 14 u ulici Dimitrija Tucovića u Boru povređene su tri osobe. Prisebnošću stanara izbegnuta je veća tragedija.

pozar u BoruZbog posledica trovanja dimom dve osobe su zbrinute u borskoj bolnici i osećaju se dobro.
Tokom akcije spasavanja lakšu povredu kolena zadobio je i vatrogasni komandir Miodrag Marković koji kaže da je postojala velika opasnost da od ugljen monoksida strada mnogo veći broj ljudi.

Nekoliko ugroženih porodica spas od dima pronašlo je na terasama i krovu zgrade gde su se popeli dok je trajala akcija gašenja.

Požar je prvi uočio Sergije Strajinović čijom prisebnošću nije bilo nastradalih. On je najpre pozvao policiju i vatrogasce, pa je krenuo od stana do stana da budi komšije kako bi se sklonili na sigurno.

“Čula se jaka eksplozija, a onda sam primetio i dim u stanu iznad našeg. Pozvao sam policiju i vatrogasce, a borba sa vatrom je trajala oko dva i po sata”, rekao je Strajinović.

Stan u kome je izbio požar je prazan, jer njegova vlasnica Jasmina Filipović, sa ćerkama živi u Švajcarskoj.

Za sada se ne zna šta je uzrok požara koji je najverovatnije izbio u kuhinji. Policija je izvršila uviđaj i naknadno će se ustanoviti uzroci.

Jedan od stanara je podsetio da je zgrada stara gotovo pola veka i da su instalacije dotrajale a kablovi tanki.

(Beta, RTV Bor, Novosti, Bor030)