Tribina „Kako da vlast govori jezikom građana?“ u Boru

U organizaciji „Nacionalne koalicije za decentralizaciju“ (NKD) u ponedeljak, 15. aprila biće održana ulična akcija i tribina „Kako da vlast govori jezikom građana?“.

Ulična akcija će biti održana u ulici Moše Pijade (ispred marketa Maxi) u periodu od 14 do 16 sati. Građani će moći da se informišu o tome kakav jeste, a kakav bi trebalo da bude odnos vlasti i građana, daju potpis podrške većem učešću građana u odlučivanju i dobiju koristan i atraktivan aktivistički poklon, kažu organizatori.

„Budući da građani iz svog džepa finansiraju rad lokalnih i državnih vlasti, treba da znaju i kako se taj dinar troši“, poručuju iz NKD.

Tribina „Kako da vlast govori jezikom građana?“ zakazana je za 17 sati u Medija centru (Tržni centar „Kocka“). O uticaju građana na odluke vlasti na tribini će govoriti Srećko Zdravković, član gradskog veća, Milutin Simić, direktor JKP Toplana Bor, Slaviša Frišković, direktor Javno preduzeća za stambene usluge Bor i Zvonko Damnjanović iz Građanske čitaonice Evropa i Medija centra Bor.

Moderator tribine je Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za demokratiju.

Ulična akcija i tribina su deo projekta „Građani imaju moć„, a koje „Nacionalna koalicija za decentralizaciju“ organizuje kao partner organizacije „CRTA„.