Trkom predškolaca u Boru počela manifestacija „Sportski izazov”

U Boru je danas na platou Doma kulture otvorena manifestacija „Sportski izazov” kojom će u našem gradu četvrtu godinu zaredom biti obeležava Evropska nedelja sporta. 

Nakon svečanog otvaranja, prvi dan manifestacije „Sportski izazov” otpočet je trkom predškolaca u organizaciji Atletskog kluba Bor i Predškolske ustanove za decu „Bambi”.

Sportske aktivnosti koje će do 30. septembra biti organizovane svakodnevno na različitim lokacijama u Boru, imaju cilj da ukažu na važnost zdravog načina života i bavljenja fizičkom aktivnošću.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić prisetio se da je pre četiri godine, kada je prvi put održana u Boru, manifestaciju „Sportski izazov” otvorila Bobana Momčilović Veličković kojoj će, kaže on, u znak sećanja, uvek biti posvećeni ovakvi događaji. Tada je, dodaje gradonačelnik, grad Bor postigao veliki rezultat, imao je najveći broj učensika od kad postoji ova manifestacija.

„Decu treba da stimulišemo da počnu i da nastave da se bave sportom. Ovo je budućnost razvoja sporta i sportske aktivnosti na teritoriji grada Bora. Očekujemo da će ove godine biti preko hiljadu učenika, da će biti lepog druženja i lepih dešavanja. Ova manifestacija okupiće učesnike svih uzrasta u sporskim aktivnostima koje će se u našem gradu dešavati ovih sedam dana”, kaže Milikić.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.