Turski Orbak-metal zainteresovan za usluge borske Livnice

Rudarsko-topioničarski basen Bor i trgovačka kompanija “Orbak-metal” iz Istanbula, dogovorili su početak poslovne saradnje u kojoj će turska kompanija, čija je najvažnija delatnost trgovina metalima.


Rudarsko-topioničarski basen Bor i trgovačka kompanija “Orbak-metal” iz Istanbula, dogovorili su početak poslovne saradnje u kojoj će turska kompanija, čija je najvažnija delatnost trgovina metalima, u narednim mesecima koristiti usluge borske livnice bakra i bakarnih legura za preradu sekundarnog, takozvanog “skrap” bakra.

Dogovor dve kompanije sklopljen je u okviru međuvladinog trgovinskog sporazuma dve države i u planu je da se količine sekundarnog bakra iz Turske vremenom povećavaju.

Za ovaj posao zainteresovana je i kompanija “Sarkusan” koja je najveći prerađivač bakra u jugoistočnoj evropi, a kompanija “Orbak-metal” iskazala je zainterovanost i za poslovnu saradnju sa borskim privatnim preduzećem “Grand inženjering”.

Inače, vlasnik “Orbak-metala”, turski biznismen Selahatin Tausbaj kao jedan od najvažnijih motiva za saradnju sa borskim basenom navodi to što je rođen u Boru, gde su mu živeli roditelji, a dobro poznaje i potencijale borskog kombinata jer se više od tri decenije u Turskoj bavi poslovima sa bakrom.

(RTV Bor)