U auto-školama čekaju na polaganje i po par meseci?

1
101

Budući vozači širom Srbije, a posebno u Borskom, Zaječarskom, Moravičkom i Nišavskom okrugu, kako piše “Blic”, nakon obuke čekaju i po nekoliko meseci na polaganje vozačkog ispita pred komisijom.

vozacki-ispit

Kako prenosi “Blic”, u Timočkoj krajini situacija je teška u oba okruga, a kao razlog iz Privredne komore auto-škola Srbije navode da polaganja nema zato što Ministarstvo unutrašnjih poslova nema dovoljan broj ispitivača.

“U malim mestima obično postoji samo jedna auto-škola s velikim brojem kandidata i kada oni mesečno nemaju nijedan rok za polaganje, onda se ljudi na čekanju gomilaju”, rekao je Petar Rašeta, sekretar Privredne komore auto-škola Srbije.

Situaciju je dodatno podgrejala i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, ali i zakon koji predviđa višu stručnu spremu za ispitivače.

U MUP-u kažu da rade na sistematskom rešavanju problema, ali navode da se na polaganja vozačkog ispita ne čeka po nekoliko meseci. Kako ističu, svakog meseca škole dobijaju jedan ili dva termina za polaganje, a mogu da traže i dodatne termine. Problem je, prema navodima iz MUP-a, u činjenici da pojedine policijske uprave ne mogu da odgovore svim zahtevima pravnih lica za dodelu dodatnih termina za polaganje vozačkih ispita.

(Blic, Bor030)

1 KOMENTAR

  1. pozdrav. ja sam obuku voznje zavrsio 08.08.2016, i kako vidim jos nema ni pomaka da cu jos izac na ispit, a to je izgleda da se malo zaboravi vozit auto i da se moze past na ispitu bar 5 puta, a lepo je bilo kad se mora da plati 60-70 hiljada auto skoli. i kad jednog dana dodje taj trenutak za jedno pola godine da odem na ispit kako da polozim kad ne vozim auto bas me zanima!!!!!!!!!! i naravno za kraj imo sam na teoriskom ispitu 100% poena za 10 min resio jer sam i ucio, a sad kako da ucim voznju para za dodatne casove vise nemam.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime