U Boljetinu kod Majdanpeka dvadesetak domaćinstava pod vodom

Na području Majdanpeka jaka kiša izazvala je velike probleme, a nateža situacija je u selu Boljetin, gde je dvadesetak domaćinstava pod vodom.

Foto: Facebook - Nikola Krstić Selo Boljetin pod vodom
Foto: Facebook – Nikola Krstić
Selo Boljetin pod vodom

Po podacima nadležnih, nema povređenih, a u saniranju posledica jake kiše i bujičnih vodotokova pomažu i pripadnici Vojske Srbije.

„Najteža situacija je na širem području mesne zajednice Boljetin, gde je zbog izlivanja reke samo selo potopljeno, a nekoliko desetina domaćinstava je pod vodom“, kaže sekretar privremenog Opštinskog veća Dejan Škorić.

On je dodao da je zahvaljući mehanizaciji rudnika Majdanpek zaustavljeno izlivanje reke Mali Pek, koja je poplavila autobusku stanicu, i da je situacija u samom gradu normalizovana.

„Pretilo je da bude potopljen i sam grad, jer je zbog izlivanja reke Mali Pek došlo do plavljenja autobuske stanice, ali, zahvaljući intervenciji mehanizacije rudnika Majdanpek, to je zaustavljeno i u samom gradu situacija je normalizovana“, rekao je Škorić.

On je rekao Tanjugu i da „po informacijama sa terena, nema povređenih„, istakavši da su na normalizaciji stanja angažovani i pripadnici vojske, koji su rekonstruisali put oštećen u prethodnim polavama.

Škorić je naveo da su na terenu i pripadnici policije, Sektora za vanredne situacije, kao i vatrogasne službe i lokalnih komunalnih preduzeća.

(Tanjug)