U borsku bolnicu stigla prema, operacije se nastavljaju

Nakon što su u borsku Opštu bolnicu stigle zaštitne rukavice ukinuta je zabrana elektivnih intervencija, koja je uvedena u četvrtak.

U borsku Opštu bolnicu stigao je kontingent hirurških rukavica tako da će ova zdravstvena ustanova sve intervencije obavljati na dalje u skladu sa potrebama i po planu, potvrdio je u saopštenju koje je dostavljeno medijima, dr Goran Joksimović, direktor bolnice.

„Naredba o odlaganju elektivnih operacija u Opštoj bolnici Bor od 11.06.2020.godine, izdata je preventivno, kako bi se predupredilo kašnjenje u isporuci hirurških rukavica od strane dobavljača. Opšta bolnica Bor je na zalihama imala malu količinu hirurških rukavica, koja bi bila nedovoljna za planirane elektivne operacije, te je njihovo otkazivanje bilo u cilju pravovremenog reagovanja“, kaže direktor Opšte bolnice Bor dr Goran Joksimović.

Zbog nedostatka hirurških rukavica bile su odložene sve elektivne operacije, odnosno one koje se zakazuju unapred jer ne podrazumevaju hitno stanje, kao što su operacije preponske kile, katarakte, mastektomija, presađivanje bubrega od živog donora i plastična hirurgija.

„Napominjemo da je kontingent hirurških rukavica u bolnicu stigao već u petak. 12 juna čime će se operativni program nastaviti planiranim rasporedom. Ovom prilikom osuđujemo zlonamerno pisanje pojedinih medija, sa tendencioznim ciljem podizanja panike, kao i širenje neproverenih i nepotpunih informacija“, navodi se u saopštenju dr Joksimovića.