U Boru 386 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” na području grada Bora trenutno je 386 osoba pozitivno na koronavirus.

Broj pozitivnih osoba u poslednja 24 sata povećan je za 37.

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović kazao je danas da je u ovoj ustanovi zbrinut 41 kovid pacijent, dok se rezultati testiranja očekuju za još 26 bolesnika.

“Ovaj talas nosi i težu kliničku sliku, a u njemu i dalje dominiraju bolesnici starije životne dobi, kao i pacijenti sa pridruženim bolestima. Mi ćemo, zavisno od situacije i broja novopridošlih bolesnika, u kovid sistem uključiti još neko odeljenje, kako kadrovski, tako i prostorno, ukoliko za to bude bilo potrebe”, rekao je dr Joksimović.

On je kazao da su na respiratoru tri pacijenta.

Među zaraženima ima i 30 zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Boru od kojih je četvoro na bolničkom lečenju, dok su ostali u kućnoj izolaciji.

U prijemnoj bolničkoj ambulanti za kovid pacijente dnevno se pregleda do 100 osoba sa mogućim simptomima virusa.

Vojska Srbije je danas na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije grada Bora postavila šatore ispred kovid ambulanti u kojima će pacijenti moći da se sklone od loših vremenskih uslova i u toplom sačekaju svoj red na pregled