U Boru centralna proslava Dana rudara

1
76

Centralna proslava Dana rudara Srbije održaće se u Boru i na Borskom jezeru 6. avgusta. Najavljen dolazak premijera i resornih ministara nove Vlade Republike Srbije.

rtb jama

Svečanosti koja će biti upriličena u renoviranom hotelu “Jezero” na Borskom jezeru, prisustvovaće predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, najbolji rudari Bora, Majdanpeka, Gornjeg Milanovca, Medveđe, Vranja i Zvečana, brojni poslovni partneri i prijatelji kompanije i predstavnici društveno-političkog života Timočke Krajine.

U rano popodne visoki državnici će, nakon razgovora sa menadžmentom u direkciji Basena, razgledati radove na rekonstrukciji topionice i izgradnji nove fabrike sumporne kiseline i prisustvovati livenju anoda.

Na Borskom jezeru će, potom, biti upriličen prijem za goste na kojem će se, pored ostalih, najboljim rudarima Srbije obratiti resorni minstar i dodeliti im priznanja. Najboljim basenskim radnicima biće i ove godine uručena Šistekova nagrada, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije.

Kombinat bakra je, kao glavni nosilac i pokretač privrede u Boru i regionu, i ove godine pružio finansijsku potporu brojnim manifestacijama u oblasti kulture i sporta koje povodom Dana rudara Srbije organizuju gradske ustanove i sportska društva.

Program proslave počinje u 6 sati Rudarskom budilicom koja će proći kroz glavne gradske ulice.

Oko 13 časova na borskom aerodromu biće izvedeni padobranski skokovi, koji će biti ponovljeni i na Borskom jezeru.

Za 14 časova je najavljeno otvaranje hotela “Jezero” uz koktel i nastup Džez (Jazz) sastava “Mambo Stars“.

Večernji deo programa, u amfiteatru u Boru, počinje u 21 sat, a nastupaće pomenuti džez bend i Ana Bekuta u pratnji orkestra Miše Mijatovića.

Kraj programa obeležiće veliki vatromet.

(Press služba RTB-a / Bor030)

1 KOMENTAR

 1. Posle samo desetak dana po formiranju Vlade Republike Srbije novi Premijer ucestvuje u bahanalijama na Borskom Jezeru i planini Dubasnici kod Bora.

  Naime, gospodin Dacic je prihvatio poziv direktora RTB-a Bor da ucestvuje na proslavi dana rudara koja je ove godine te iste siromasne rudare kostala preko 200.000 evra. Troskovi su napravljeni na ime hrane i pica za 500 zvanica i skupocene poklone ministrima Dacicu, Dinkicu i Bacevicu.
  Direktor Spaskovski je time zeleo da osigura svoju poziciju i u ovoj vlasti. Opste je poznato da je on, to jest Rudarski Basen Bor bio jedan od najvecih finasijera Demokratske stranke (7,5 miliona evra). Sada Spaskovski obecava istu podrsku i novim partijama od sredstava drustvenog preduzeca.

  Inace gospodin Dacic je cest gost u opstini Bor. On obozava Luksuzni objekat na planini Dubasnici koji je u vlasnistvu MUP-a Srbije, a gde je nekadasnji Predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milosevic provodio puno vremena. Objekat nema naziv, u MUP-u ga sluzbeno nazivaju “Objekat specijalne namene 777”.
  Sve to je proslo uz mere obezbedjenja slicne onima kada u Beograd stizu Americki zvanicnici. citaj: nekoliko hiljada policajaca, 100 luksuznih automobila, helikopteri.
  sta su, izmedju ostalog, dogovorili “gospoda” Dacic Ivica i direktor RTB-a Bor? Pa novu bahanaliju naravno. Sada opstina Bor iz svog praznog, prezaduzenog budzeta asfaltira put od Borskog Jezera do planine Dubasnice na kojoj je ko sto rekosmo Dvorac Dacic Ivice nesrecnog Premijera nesrecnog Srpskog naroda. U gradu Boru od 150 Km ulica 100 Km je gotovo neprohodno za automobilski saobracaj ali ta siromasna opstina mora da placa luksuz Premijeru da bi lokalni direktor ostao direktor i kod ovih vlasti.
  Svi u gradu znaju da je direktor Spaskovski ucenjen od Ivice Dacica jer ovaj u svojoj fioci drzi krivicne prijave (dokaze) koje govore o ogromnim kradjama u RTB-u Bor.
  Tako ova dva kriminalca pljackaju nas nesrecni narod i dalje…..
  Treba reci koliko kosta izivljavanje Ivice Dacica u dvorcu na Dubasnici:
  Stalno obezbedjenje, kupovina hrane i pica koja se obavlja jedanput nedeljno za oko 10.000 evra, elektricna energija za zagrevanje ogromnog bazena i dovozenje vode vatrogasnim cisternama za taj isti bazen, 3-4 puta nedeljno 3 cistacice sve to ribaju, zatim kuvar i drugo tehnicko osoblje. Lako se dobija suma od oko 1.5 miliona evra godisnje.
  1.5 miliona evra para od poreza za bahanalije premijera i clanova njegove porodice i njegovih “prijatelja” koji na i daju ove informacije, tj. raspricavaju ih okolo.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime