U Boru grejanje i tokom noći ako treba

0
36

Borska “Toplana” zvanično je krenula sa grejnom sezonom, a njen direktor Zoran Marković navodi da će grejanja biti i tokom noi u slučaju izrazito hladnog vremena.

radijator

Uoči grejne sezone urađen je kompletan remont toplovodne mreže i uz pomoć donacija sistem daljinskog grejanja u Boru kompletno je automatizovan.

Iako je tokom uhodavanja sistema bilo više proboja na toplovodu i kvarova na mreži, Marković očekuje uspešnu grejnu sezonu. On navodi da će dinamika isporuke toplotne energije zavisiti od spoljašnje temperature, što znači da će biti grejanja i tokom noći ako treba.

“Biće mnogo bolja regulacija grejanja u gradu, tako da će kvalitetno grejanje ubuduće imati i korisnici daljinskog grejanja koji žive u naseljima na obodu grada. U međuvremenu, zamenjeno je 86 podstanica u gradu”, izjavio je direktor Marković.

Ugalj se ma skladište borske toplane redovno doprema jer je na vreme potpisan ugovor sa grupom ponuđača za nabavku energenata vrednih 495 milona dinara

Na sistem daljinskog grejanja u Boru priključeno je oko 95 odsto odsto privrednog i stambenog prostora, a JKP “Toplana” greje oko 900.000 kvadrata u gradu, uključujući više od 14.000 stanova.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime