U Boru još tri osobe zaražene koronavirusom, ukupno 35

3
5280

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na dan 11. april, na teritoriji grada Bora registrovana su još tri slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na 35, saopštila PRESS služba grada Bora.

Od devet uzorkovanih sa teritorije grada Bora kod tri osobe potvrđen je virus korona.

U skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, svi pacijenti biće upućeni na dalje lečenje.

“Iz dana u dan vrši se sve veći broj uzorkovanja osoba čija klinička slika zadovoljava prisustvo virusa korona, a rezultati testiranja biće saopšteni po prispeću o čemu će javnost biti redovno obaveštena putem saopštenja ili konferencije za medije”, kažu iz lokalne samouprave. 

Grad Bor apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada RS i gradski Štab za vanredne situacije i da shvate ozbiljnost situacije, da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama, da ograniče izlaske iz domova, sem u hitnim slučajevima i da redovno vode računa o higijeni.

3 KOMENTARA

  1. Podrzavam sve mere koje je drzava uvela,i sami znamo da okupljanjem mozemo da pogorsamo situaciju.Problem: ja zivim u Zaječaru imam Baku od 85god.u Boru,sobzirom da sam doputovala iz inostranstva kada je vec uvedeno vanredno stanje ,ja i moji ukucani smo dobili izolaciju 28dana.Od pocetka vanrednog stanja moju Baku,kao ni ostale stare ljude u njenoj okolini niko nije obišao.Da li je to u redu..obavesteni su svi koji su zaduženi za brigu o starim ljudima..niko nije otisao da ih obidje,pa se pitam da li cuvajte stare ljude ili zelite da umru pre vremena?!Nemaju lekove,nemaju pravo da izadju da kupe lekove ni hranu..niti ja imam pravo da odem kod nje..kako da prezive ti ljudi?

  2. Samo ti sedi kući,nemoj molim te da dolaziš u Bor 😁😁.Pitaj ove naše iz opštine,i ovako ništa ne rade,mogu da baki odnesu šta joj treba.Evo i ja mogu da ti pomognem ako baki nešto treba.Daću ti moj broj ako zatreba nešto..

  3. E Dragana zar si slepa pored očiju … AV i nastavlja svoju predizbornu kampanju uprkos epidemiji koronavirusa i obilazi gradove donoseći im pomoć države u vidu medicinske opreme i respiratora. AV posetio Niš, a za njim su došla i dva kamiona medicinske opreme i jedan respirator. Prilikom ove posete, on je pokazao kako se socijalno ne distancira od drugih ljudi, ne poštuje propisane mere koje navode da se mora držati rastojanje od dva metra. Takođe, prekršio je i meru zabrane okupljanja ljudi, gde ne smeju biti više od dve osobe A vama maloumnicima nameće karatin . . …… U Nemačkoj živi 88.02 miliona ljudi, dok je u Srbiji 7.57miliona. Skoro 12 puta više(11,76 ). U Nemačkoj je obolelo 122.854 a u Srbiji 3380. Sobzirom da je u Nemačkoj ima 12 puta više nego u Srbij proporcionalno bi bilo u Nemačkoj bilo 10446 obolelih, odnosno 3 puta više nego u Srbiji. Broj umrlih u Nemačko je 2736 što bi proporcionalno bilo 232 u odnosu na broj umrlih u Srbiji što je 3 puta veći broj . Ono što je najvažnije u Nemačkoj nema karatina. Ostalo je sve skoro isto , Ljudi idu normalno u kupovinu .Mora odstojanje od 2 metra, ograničen je broj kupaca u marketima . U automobilima sme biti najviše dve osobe . Nema okupljanja najviše dve ososbe zajedno

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime