U Boru koronavirus potvrđen kod još devet osoba, oporavilo još deset pacijenata

14
3090

Koronavirus je laboratorijski potvrđen kod još devet osoba iz Bora, dok se oporavilo još 10 pacijenata, saopštio je na dašnjoj konferenciji za medije Štab za vanredne situacije grada Bora.

Prema podacima zavoda za javno zdravlje “Timok”, ukupan broj obolelih osoba na području grada Bora od početka testiranja je 144.

Od bolesti COVID-19 do sada se oporavilo ukupno 96 pacijenata, dok su tri osobe preminule. Virus je trenutno aktivan kod 45 pacijenata.

Dr Goran Joksimovć, direktor Opšte bolnice u Boru i član Gradskog štaba za vanredne situacije istakao je da će posle popuštanja mera propisanih od strane države i grada odgovornost za sopstveno zdravlje biti na građanima.

On je apelovao da, pored ohrabrujućih podataka o sve većem broju oporavljenih, svi nastave da se ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama koje su date u prethodnom periodu.

Od početka pandemije sa teritorije grada Bora testirane su 942 osobe, a rezultati očekuju za 85 testiranih.

Prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji se nalazi 166 stanovnika Bora.

14 KOMENTARA

 1. Od bolesti COVID-19 do sada se oporavilo ukupno 96 pacijenata, dok su tri osobe preminule. Virus je trenutno aktivan kod 45 pacijenata??????????????????????????????????
  da su troje umrli od corone ili sa coronom .
  Uz svo dužno poštovanje i saučešće familijama umrlih ,neka se navede njihova starost i njihove istorije bolesti.
  1000% sam siguran da su to bili teški hronični bolesnici sa dve ili više bolesti koje mogao i običan grip mogao biti fatalan po umrlre.

  Oština Bor ima 40.000 stanovnika dok je broj oboleleih 147 što je 0, 38 % . Svakom pametnom je jasno da je nepotrebno dizati tenziju oko corone virus.

  p.s. Da li postoji evidencija koliko je Borana umrlo do sada od prvog dana pojave corone

 2. Lično poznajem mnogo zdravstvenih radnika. Bukvalno ke svaka druga osoba zaražena. To nikako da kažu. A trebamo znati od koga sa se čuvamo, i da ne širimo dalje.

 3. e moji doktori-testirano 942 osobe obolelo 144 pa koliko je to procenta u odnosu na ostatak srbije-sramota-pitanje za dr joksimovica ima li dezinfekciona sredstva da dezinfikuje kvalitetno pojedina odeljenja u bolnici a ako nema sta ga sprecava da ih potrazi od drzave-koja kaze da sve to poseduje

 4. sale-kako ova drzava tretira istok srbije-sto se tice zdravsva i svega ostalog-neces skoro da ga izvadis-nego uzmi klesta-dezinfikuj alkoholom pa vadi sam-nema druge

 5. Strašno je što su Vučić i Milikić pustili Bor niz vodu, ali nije to ništa novo. Ovaj grad je odavno pušten niz borsku reku. Ovi ga samo pogurali sve se zna miro mali grad i za laži će pred bogom da odgovaraju svi pa i ovi gore.

 6. Kad ste toliko pametni što se niste udružili više vas i kupili RTB nego kinezi da budu ti koji će da vraćaju dugove zaostala primanja plaćaju sva zaostala dugovanja prave i prepravljaju nove pogone kupuju nove mašine rade sve ono što do sada niko da se seti da treba da radi i još mnogo toga, nit ih volim a nemam ni razloga da ih mrzim svi smo ljudi oni se polako uklapaju pošto smo mnogo nacionalni ništa ne fali ni kinezi ma a bolji su od mnogih.

 7. @Sasa …a pa to je bio plan da se unisti RTB pa da se proda za dzabe domacim tajkunima.
  Radnici bi bili rasterani kao u firmama koje su privatizovane.Ali na srecu Vucic je to uvideo i sprecio .Kinezi su javno rekli da ce biti posla za sve.A da nije bilo tako mesetarili bi lokalni hohstapleri pokondirena opanak generacija s nekih krseva i nedodjija.
  A svi ovi sto kukaju nad prodajom…ili neradnici ili izgubili semu za bogacenje

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here