U Boru nastavljen protest #1od5miliona [FOTO/VIDEO]

Oko dve stotine građana okupilo se sinoć u Boru na trećem po redu protestu “1 od 5 miliona” kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u državi i gradu.

Okupljenima se na platou Doma kulture obratila Gorana Marinović, koja se predstavila kao “jedna od pet miliona građana”.

Ona je ocenila da je prodaja Rudarsko-topioničarskog basena Bor bitka koju su građani Bora izgubili i da je aktuelna vlast “uništila ovaj grad”.

“Uterivali ste strah u ovaj narod, doveli ga do prosjačkog štapa, sve obezvredili i prodali za jeftine pare dok je narod u strahu ćutao”, kazala je Marinović.

U svom govoru ona je aktuelnoj vlasti poručila da “dolazi kraj njihovoj diktaturi, da je Srbija dotakla dno i narod više to ne može da trpi”.

“Želimo normalno da živimo i radimo, ne želimo da znamo koja je partija na vlasti i da služimo pojedincima.

Pusti Vučiću Srbiju da diše, ugledaj se na svog Sosu i podnesi neopozivu ostavku da i tebi jednom narod bude zahvalan.

Mi više nemamo ni MUP ni SUD ni Tužilaštvo, o svemu odlučuje jedan čovek.

Sva naša prava počinju i završavaju je sa izvršiteljima.

Štite se kriminalci, a građanima se oduzima imovina koja je mnogo veća od njihovog duga. Imovinu koju su građani sticali čitavog života vi prodajete u trenutku.

Nećemo mi izbore na kojima se preti otkazima, na kojima se ljudi plaše od džipova bez registracija parkiranih ispredd vaše stranke, nećemo razbijanje glava i paljenje kuća samo zato što je neko hteo i smeo da vam kaže dosta je”, poručila je Gorana Marinović.

Građanski protest nastavljen je mirnom šetnjom, već ustaljenom trasom, glavnim gradskim ulicama – Moše Pijade, Kralja Petra Prvog, Devete brigade, Trećeg oktobra i Boška Buhe, do Doma kulture.


Nošeni su transparenti i uzvikivane parole protiv aktuelne vlasti.

Građani su, kao i prethodnih puta, pozivani preko društvenih mreža da se pridruže protestima.

Inicijatori protesta objavili su video u kome traže “normalno grejanje, očišćenje puteve i trotoare, normalnu gradsku rasvetu, hapšenje odgovornih čelnika grada, hapšenje tajkuna i dilera, sređene vrtiće i škole i isti zakon za sve”.

Među okupljanima su bili i predstavnici opozicije u lokalnom parlamentu koji podržavaju proteste, ali bez stranačkih obeležja.

Protesti su, pod istim sloganom, održani sinoć u Boru, Zaječaru, Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Arađelovcu, Vranju, Užicu, Požarevcu, Mladenovcu, Trsteniku, Kruševcu, Leskovcu, Vranju i Vršcu. Večeras će protest biti nastavljen i u Beogradu.