U Boru obeležen Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Danas je povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije održan taktičko-tehnički zbor Policijske uprave u Boru i Odeljenja za vanredne situacije. Manifestacija je organizovana na platou Doma kulture gde su izložena različita vozila i oprema.

Posetioci su imali priliku da vide patrolne automobile, motocikl saobraćajne policije, „maricu“, vatrogasna vozila, kvad, vatrogasnu opremu, psa obučenog za spasavanje, kao i opremu za forenziku.

Izložba je privukla pažnju građana, a očekivano, najzainteresovani su bili najmlađi Borani kojima su službenici strpljivo pokazivali opremu i vozila.

Ova manifestacija je pružila priliku da se javnosti pokaže deo rada i angažovanosti policije i vatrogasaca-spasilaca u zaštiti građana i očuvanju reda i bezbednosti.

Dan MUP-a i Dan policije ističe važnost policijske profesije i podsećaju na hrabrost i požrtvovanost policijskih službenika koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi zaštitili društvo od različitih pretnji.

Događaju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević koji je čestitajući policijskim službenicima njihov Dan i slavu istakao da Grad podržava aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i pohvalio saradnju u cilju očuvanja mira i bezbednosti svih građana.

Dan MUP-a i Dan policije, koji se obeležava 20. juna, ustanovljen je u znak sećanja na događaje iz 1862. godine. Tog dana, srpska Žandarmerija odigrala je presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme. Takođe, istog dana je bila izložena hrabrost i odanost policijskih službenika tokom turskog bombardovanja Beograda.