U Boru obeležen Međunarodni Dan joge [FOTO]

Tim kreativnih obeležio je u petak Međunarodni dan joge (IDY), javnim časom u gradskom parku.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. godine usvojila je rezoluciju kojom se uvodi 21. jun kao Međunarodni dan joge.

Joga, drevna indijska praksa samorazvoja, ušla je 2016. godine u spisak nematerijalne kulturne baštine čovečanstva Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

Javni čas joće u Boru je vodile su instruktorke Željka Zdravković i Lana Kurko.
„Od uvođenja Međunarodnog dana 2015. godine, Ambasada Indije pomaže organizovanje Dana Joge u 33 grada Srbije, a taj broj svake godine raste. U Boru se ova manifestacija održava već petu godinu kroz program „Dani joge“ u organizaciji Tima kreativnih ideja, a u saradnji sa mnogobrojnim partnerima i sponzorima.
Učešće u manifestaciji uzelo je čak šezdesetak vežbača. Ovu priliku smo iskoristili da se na prigodan način zahvalimo saradnicima i partnerima i simbolično dodelimo titule Ambasadora zdravlja istaknutim članovima Joga Kreacije“, kazala je za naš portal Zdravković.
Studio „Joga kreacija“ na čelu sa Željkom Zdravković kao licenciranim trenerom joge i učiteljom meditacije postoji do 2015. godine. Studio trenutno ima šest sekcija među kojima se posebno ističe specijalizalizovani program za prenatalnu jogu i psihofizičku pripremu za trudnice. „Joga kreacija“ ima 80 vežbača uživo iz Bora i onlajn iz cele Srbije.
 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.