U Boru obeleženo 32 godine postojanja SPS-a

Svečanom sednicom Gradskog odbora Socijalističke partije u Boru obeleženo je 32 godine postojanja ove partije.

Glavno obeležje Socijalističke partije Srbije, kaže član Glavnog odbora ove stranke Nikola Šainović, jeste to što su socijalisti međusobno zaista drugarice i drugovi.

„To nam daje međusobu energiju, čuvamo se i podržavamo, a to je ujedno i objašnjenje kako smo prošli sve ono što je iza nas. Bor je ceo socijalistička tekovina. Njegovo nastajanje, njegov život ima to bitno socijalno obeležje kroz više od jednog veka. Zato Socijalistička partija ovde prirodno stanuje, oseća se kao kod kuće i razvija se. Želim da drugaricama i drugovima čestitam 32. rođendan, koji je rođendan ozbiljne zrelosti, a vreme kroz koje smo prošli to potvrđuje”, ističe Šainović.

Pored svih teškoća kroz koje je prošla u prethodne 32 godine, Socijalistička partija Srbije je, kako kaže predsednik Gradskog odbora SPS-u Boru Dragan Žikić, ostala jedinstvena i stamena.

„Nismo promenili svoje bitisanje, program, ostali smo verni državi i naradu, nismo se utopili ni u jednu drugu stranku i danas predstavljamo kapital koji treba baštiti u narednom periodu. Koristim priliku da svim članovima i simpatizerima Socijalističke partije Srbije čestitam ovaj jubilej koji je za svako poštovanje. U protekle 32 godine ova partija je bila uz građane Srbije i Bora, a svojim programom i radom uticala je na poboljšanje uslova življenja u samom gradu”, naglašava Žikić.

Kako je rečeno na svečanoj sednici Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Boru, kao kruna uspešne godine, 17. decembra biće održan kongres SPS-a na kojem će biti izabrano i novo rukovodstvo stranke.