U Boru obustava nastave do 10. februara

22
44

Zbog izuzentno niskih temperatura, obilnih snežnih padavina i rekordno visoke potrošnje električne energije opštinski Krizni štab doneo je odluku o obustavi nastave u svim školama na teritoriji opštine Bor u periodu od 6.-10. februara. Klizalište i skijalište takođe neće raditi.

Bor zima
Mladima ostaje samo sankanje

Sve osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Bor, kao i Ustanova za decu “Bambineće raditi do ponedeljka 13. februara, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Kako smo saznali ova mera je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji.

Ministar prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović preporučio je juče lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama od ponedeljka, 6. februara, do petka, 10. februara.

U cilju smanjenja potrošnje električne energije lokalna samouprava je preduzela mere od kojih su najznačanije zatvaranje klizališta, prestanak rada ski lifta na Crnom vrhu i zatvorenog bazena u Sportskom centru, a moguća je i redukcija gradskog osvetljenja.

(Bor030/RTV Bor)

22 KOMENTARA

 1. I RTB je redukovao tj. smanjio potrosnju el. energije.
  Pametan potez! Ima ce vremena i za skijanje i bazen 😛

 2. Ма екстра!
  …А то што ћемо до јула да надохнађујемо нема везе!

 3. Svaka cast! Pruza se prilika mladima da treniraju plivanje, odlicno! Ali, blize se izbori, mora se postupati kako dragi ministar kaze! Uzas!

 4. Pa gde ce roditelji da ostave decu na cuvanje kad podju da rade,da ih vode na posao sa njima.A omladina kad ne idu u skolu gde ce da provode slobodno vreme ako ne rade bazeni i skijaliste,da tumaraju po gradu.Kada nesto organizujte mislite i na drugo sta proizilazi iz toga.Gde. Bi deca zimi kada ima snega nego na skijanje,sankanje i bazene,u slobodno vreme.I onako nije otvoreno sve do kasno,a i niko nece da provede po ceo dan da se kupa ili skijanje.Razmislite malo sta zatvarate,i to u sezoni kada nema gde da se izlazili zimi osim kafici.Da Li je bolje na svez vazduh da se provode uz to i rekreiraju,ili da sede u zatvorenoj prostoriji punim dima,puse i piju alkohol.

 5. Nismo uspeli da saznamo da li će biti pomeren ispitni rok za studente Tehničkog fakulteta u Boru obzirom da je vikend.

  Ministar prosvete je PREPORUČIO fakultetima da naprave novi raspored polaganja ispita, ali je na fakultetima da odluče da li će to i uraditi.

  Preporučujemo vam da pozovete studensku službu i raspitate se o terminima polaganja ispita.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime