U Boru obustava nastave do 10. februara

Zbog izuzentno niskih temperatura, obilnih snežnih padavina i rekordno visoke potrošnje električne energije opštinski Krizni štab doneo je odluku o obustavi nastave u svim školama na teritoriji opštine Bor u periodu od 6.-10. februara. Klizalište i skijalište takođe neće raditi.

Bor zima
Mladima ostaje samo sankanje

Sve osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Bor, kao i Ustanova za decu „Bambineće raditi do ponedeljka 13. februara, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Kako smo saznali ova mera je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji.

Ministar prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović preporučio je juče lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama od ponedeljka, 6. februara, do petka, 10. februara.

U cilju smanjenja potrošnje električne energije lokalna samouprava je preduzela mere od kojih su najznačanije zatvaranje klizališta, prestanak rada ski lifta na Crnom vrhu i zatvorenog bazena u Sportskom centru, a moguća je i redukcija gradskog osvetljenja.

(Bor030/RTV Bor)