U Boru održan 20. Memorijalni turnir „Novica Pauljičić” [VIDEO]

Dvadeseti Memorijalni turnir u bodi bildingu „Novica Pauljičić” održan je u sali Muzičke škole „Miodrag vasiljević” u Boru.

Trideset takmičara iz čitave Srbije nadmetalo se u bodi bildingu i bodi fitnesu. Za predstavnike bodi bilding federacije, kao i za učesnike takmičenja, u Gradskoj upravi grada Bora organizovan je prijem pre samog takmičenja.

„Novica je zaslužio da se o njemu priča. Bio veliki sportista, reperezentativac bivše Jugoslavije, višestruki  pobednik u svojoj kategoriji u Srbiji i Jugoslaviji, treći u Evropi i kao takav je prezentovao bodi bilding klub u kome je radio, grad Bor, Srbiju i celu Jugoslaviju”, rekao je na prijemu predsednik Skupštine grada Bora Dragan Žikić.

Grad Bor i Zoran Stojić su se, kaže predsednik Bodi bilding saveza Srbije Goran Ivanović, više puta pokazali kao dobri domaćini i organizatori velikih međunarodnih takmičenja.

„Na Memorijalni tunir „Novica Pauljičić” došli smo sa velikim poštovanjem. Zahaljujem se gradu Boru na velikom razumevanju i prepoznavanju manje popularnih sportova. Želim da se takođe, u ime Sportskog saveza Srbije i u ime Saveza Srbije za bodi bilding, zahvalim svima koji prisustvuju i nadam se da se vidimo i naredne godine”, kaže Ivanović.

Naredne godine, prema rečima selektora Bodi bilding reprezentacije Srbije Zorana Stojića, u planu je da 21. Memorijalni turnir u bodi bildingu „Novica Pauljičićv” bude međunarodnog karaktera.

„Imamo nekoliko članova Bodi bilding kluba „Partizan” iz Bora koji su se plasirali za Evropsko prvenstvo u Španiji i dve takmičarke koje će nastupiti na sledećem Diamond kupu sledeće nedelje u Čačku. Na Državnom prvenstvu ženska ekipa iz Bora ubedljivo je usvojila prvo mesto, a muška je zauzela treće mesto”, ističe Stojić.

Za apsolutnog pobednika turnira proglašen je Boranin Nikola Zlatanov. Iz Bodi bilding kluba „Partizan” iz Bora četiri takmičara će učestvovati sa reprezentacijom Srbije na svetskim prvenstvima. Jedna takmičarka u ženskoj konkurenciji u Južnoj Koreji, a tri u konkurenciji muškaraca u Španiji.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.