U Boru održan deveti protest #1od5miliona

U Boru je večeras održan deveti protest pod sloganom „Jedan od pet miliona“. Građani nezadovoljni vlašću okupili su se kao i prethodnih nedelja na platou Doma kulture odakle su krenuli u protestnu šetnju.

Okupljenima se ispred inicijatora protesta najpre obratila Irena Živković, koja je pročitala  nove zahteve potpisnika dokumenta „Sporazum sa narodom“ u kojima se insistira na momentalnim ostavkama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, kao i na smenama direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i članova REM-a i slobodnim izborima na svim nivoima.

Ona je podsetila i da je za 13. april, ukoliko se vlast ogluši o zahteve, najavljen veliki narodni protest u Beogradu, na koji će biti pozvati građane iz cele Srbije.

Boranima se na platou Doma kulture obratila i Marija Janjušević, narodna poslanica Srpskog pokreta „Dveri“.

„Ja sam ovde večeras došla pozvana, došla sam među svoje prijatelje, a Vučić dolazi na silu i dovode na silu sendvičare i ljude koji su primorani iz raznoraznih razloga“, rekla je Marija i dodala da neće dozvoliti da i dalje „taoci Vučićevog režima“.

Ona se osvrnula i na miting podrške predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen da je seksualno uznemiravao veći broj žena i koji je najavio ostavku, nazvavši sramnom tu navodnu podršku koje su mu dale upravo žene.

„Nama svima ne nedostaje kultura, rad, vrednoća, sve mi to imamo. Vučiću mi nismo ološ. Ološ su oni koje si doveo na vlast da pljačkaju ovaj narod. Sramota je da se poziva na bivšu vlast, jer ono što tamo nije valjalo on je doveo kod sebe, da nastave, da usavrše pljačku, ali iznad svega ono što je i meni kao ženi i Srpkinji od ključne važnosti u ovom trenutku, izdaja i prodaja Kosova iMetohije koju sprovodi AV a za koju će da optuži sve nas“, rekla je poslanica Janušević.

Nakon obraćanja se krenulo u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Nezadovoljni građani su nosili transparente protiv aktuelne vlasti, a atmosferu podgrevali duvajući u pištaljke i paleći baklje.