U Boru održan peti protest #1od5miliona, građani gađani jajima i polivani vodom [FOTO/VIDEO]

3
2537

U Boru je večaras održan peti po redu protest protiv aktuelne vlasti pod geslom “Jedan od pet miliona”. Građani koji su mirno šetali ulicama Bora gađani su iz obližnjih zgrada jajima i polivani vodom.

Protest je, kao i prethodnih puta, počeo u 18 sati na platou Doma kulture. Okupljenima se obratio jedan od vođa Otpora Srđan Milivojević.

On je poneo ofinger i poručio predsedniku Aleksandru Vučiću da će ga posle pada sa vlasti na njemu čekati zatvorsko odelo umesto onoga koje sada nosi, a koje prema Milivojevićevim rečima vredi 6.000 evra.

“Poručujem Vučiću, članovima Srpske napredne stranke, i svim građanima ove zemlje da će jedino vešanje koje će se desiti u Srbiji kada on padne sa vlasti je kada oni na ovaj ofinger povešaju svoja skupa odela kupljena otetim parama od opljačkanih penzija i kada svoje sakoe od 6.000 evra zamene za robijaške uniforme u Zabeli”, kazao je Milivojević.

Građanima Bora i Srbije on je poručio da će nova vlast poništiti privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i ovaj kombinat vratiti državi.

“To što je prodato budzaŠto biće nacionalizovano i vraćeno onima od kojih je oteto. Ono što je dato kao cena biće vraćeno, a ono što je dato kao mito to će morati da potraže od Vučića i njegove ekipe”, reakao je Milivojević.

Posle govora okupljeni, njih više od tri stotine,  krenuli su u protestnu šetnju novom trasom, od Doma kulture ulicama od Doma kulture, a kretaće se ulicama Moše Pijade, Šistekovom, Đure Đakovića, Albanskih spomenica, 3. oktobra, Generala Pavla Ilića, Nikole Pašića i Penzionerskom.

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i nosili transparente protiv aktuelne vlasti i predsednika Aleksandra Vučića.

Jajima i vodom na neistomošljenike

Za razliku od prethodna četiri protesta koji su protekli bez incidenata, ovog puta nije bilo sve tako mirno.

Na građane koji su šetali iz zgrada bacana su jaja i polivani su vodom. Reagovali su redari i sprečeni su veći incidenti.

3 KOMENTARA

  1. Jok more navukli ste me dvehiljdite godine pa sam zaglavio u glib vase tranzicije ..niste nista promenili dok ste bili na vlasti samo ste se vi otporasi dobro nafatirali pamtimo jos Marovica Srdju Popovicai tebe Milivojevicu…idete leti na vase privatno egzoticno ostrvce da se trpate u bulju jer ste pederi i tamo vas niko ne vidi…Od devedesete na ovamo Srbija je zaledjena zemlje sa dva sistema ,jednom koji se ne razvije i nema napretka i drugom koji je istruleo od ustajalosti najgori sljam je na obe strane i isprljano je i jedno i drugo lice Srbije , neznalice neradnici prevaranti kriminalci to je sljam koji davi Srbiju i podsmeva se sto je Srbija na bensendinima…sve zbog pacova koji misle da su sigurni sa svojim racunima u bankama….iza svega ostaju papiri i jednom ce doci vreme naplate i za ove i za bivse glumce ovog politickog pozorista koje zovemo Srbija

  2. sudei po snimku lako se da prebrojati na pesackom prelazu uz koriscenje pauze tacan broj ljudi na protestu , posle 135 og bilo mi mrsko da brojim ali sve ukupno nesto manje od dvesta ako racunamo i onu jadnu decicu koju su vucarale mame i dva psa….

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here