U Boru održan seminar „Žene i preduzetništvo“

Seminar „Žene i preduzetništvo“ održan je danas u Boru u okviru projekta unapređenja populacionih politika u Borskom okrugu.

 

Jednodnevno stručno predavanje na temu preduzetništva, izrade biznis plana, načina finansiranja i vođenja sopstvenih firmi pohađalo je dvadesetak polaznica.

Cilj seminara je obuka žena za pokretanje sopstvenog posla, a samim tim i finansijsko osnaživanje cele porodice.

Polaznicama su uručeni sertifikati koji će im pomoći prilikom konkurisanja za sredstva za samošljavanje.

Grad će za aktivne mere zapošljavanja naredne godine izdvojiti više od 30 miliona dinara, najavio je Dobrica Đurić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Današnji seminar zajednička je aktivnost svih lokalnih samouprava u Borskom okrugu i deo je većeg projekta koji je podržao Kabinet Slavice Đukuć Dejanović, ministarke bez porfelja zadužene a demografiju i populacionu politiku.

Ukupna vrednost projekata grada Bora, opština Negotin, Majdanpek i Kladovo je 39,6 miliona dinara, od kojih je 7,9 miliona učešće lokalnih samouprava.

Najveći deo od 11,4 miliona dinara, kolika je vrednost borskog projekta biće utrošen na zamenu stolarije u jednom od vrtića i opremanje savetovališta za decu sa posebnim potrebama u predškolskoj ustanovi Bambi.