U Boru održan „Strongmen open kup“, pobednik Robert Marian iz Rumunije

Grad Bor je deseti put bio domaćin takmičenja u snazi „Strongmen open kup“ u organizaciji Strongmen saveza Srbije. Borska publika je ovog puta imala priliku da vidi najjače ljude Srbije, Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Šest disciplina testiralo je snagu, izdržljivost i spretnost takmičara: vučenje kamiona teškog osam tona, povlačenje gume i dizanje tegova od 54 kilograma, nošenje kofera teških 250 kilograma, podizanje „balvana“ od 120 kilograma, nošenje tereta od 300 kilograma na leđima, kao i podizanje tegova od 130, 180 i 230 kg na piramidu.

„Ovo takmičenje je pravi spektakl i svake godine privlači sve veći broj posetilaca. Imamo vrhunske takmičare iz celog regiona koji se nadmeću za titulu najjačeg čoveka“, izjavio je Zoran Stojić, predsednik Strongmen saveza Srbije.

U uzbudljivoj završnici, titulu najjačeg čoveka regiona osvojio je Robert Marian iz Rumunije, trenutno prvi na svetskoj rang listi, dok je drugo mesto pripalo srpskom predstavniku Marku Vučiću iz Niša, prošlogodišnjem pobedniku prvenstva. Treće mesto zauzeo je Hristov Petjo iz Bugarske.

Takmičenje u Boru bilo je i kvalifikaciono za predstojeće Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Vrnjačkoj Banji.