U Boru održana akcija povodom Svetskog dana dece obolele od raka

Dom omladine Bor i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležili su danas Svetski dan dece obolele od raka.

Na uličnim akcijama, koje su ove godine pod sloganom „Zagrli snažno“ održane u 32 grada u Srbiji, pušten je u nebo po jedan balon u obliku srca kao znak podrške svim mališanima koji se leče od raka i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

„Četvrtu godinu za redom u Boru obeležavamo 15. februara Svetski dan dece obolele od raka. Današnjom akcijom podržavamo donatorsku kampanju koju sprovodi NURDOR pod sloganom „Zagrli snažno“ za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu“, rekao je Srećko Zdravković.

Izgradnja i opremanje nove Roditeljske kuće u Beogradu omogućiće besplatan smeštaj deci oboleloj od malignih bolesti i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje.

Borani su imali priliku da daju svoj doprinos akciji kupovinom nekog od predmeta sa znakom NURDOR-a i suvenira koje su izradili roditelji i deca obolela od raka.

„Drago mi je što smo dobili priliku da se uključimo u današnju kampanju i damo svoj doprinos. Odaziv građana je bio veliki zbog čega smo posebno zadovoljni“, prokomentarisala je Marina Sinanović, volonterka Doma omladine Bor.

Poslednji podaci iz 2016. godine pokazuju da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka.