U Boru održana prva protestna šetnja #1od5miliona [FOTO]

3
4828

U Boru je ovog petka održana prva protestna šestnja pod sloganom “Jedan od pet miliona”. Okupljeni su mirno i bez incidenata prošetali glavnim gradskim ulicama.

Više stotina demonstranata okupilo se oko 18 sati na platou Doma kulture odakle su krenuli u šetnju ulicama Moše Pijade, Kralja Petra Prvog do Tržnog centra Kocka i nazad ulicama Zeleni bulevar i Moše Pijade do Doma kulture gde su stigli oko 19 sati i 20 minuta.

Govora ni na početku, ni na kraju protesta nije bilo, a okupljenima se niko nije zvanično obratio.

Tokom šetnje uzvikivane su parole protiv aktuelne vlasti i predsednika Aleksandra Vučića, istaknuti su i transparenti “Jedan od pet miliona”, “Počelo je”, “Gotov je”. Stranačkih simbola nije bilo.

Iako je bilo primetno da je među okupljenima bilo lidera i predstavnika borske opozicije, niko od njih nije stao na čelo kolone.

Protest je javno podržao gradski odbor opozicionog Saveza za Srbiju u Boru.

Učesnici protesta su tokom prolaska kroz gusto naseljene delove grada uzvikivali “Izađite napolje” i duvali u pištaljke.

Povećanog prisustva policije u uniformama nije bilo, a s obzirom da su tokom prolaska protestne kolone ulice bile zatvorene za saobraćaj, za bezbednost učesnika postarala se saobraćajna policija.

Inicijatori protesta, za koje tvrde da su građanski, a ne partijski, uputili su na društvenoj mreži Fejsbuk zahteve za održavanje poštenih i fer izbore, za pravnu državu, slobodne medije i institucije u službi naroda.

Najavljeno je da će protest biti održan i narednog petka od 18 sati.

3 KOMENTARA

 1. Bravo Borani , puna podrska iz Beograda , veceras je i u Nisu, Novom Sadu , Kragujevcu protest. Sutra cemo mi u beogradu pokazati da nas je vise i bez sendvica , i organbizovanog prevoz , a i paketa mleka !

 2. Bravo za protete nadam se bice sve masovniji i masovniji da vratimo Kosovo i resimo se spoljnog duga ocistimo ovu zemlju od plasticnog djubreta zabranimo abortuse i zaposlimo omladinu na njivama i u rudnicima da rade stede u nasim bankama dinare a sve devize zapleniti i da ima ko da zaradi penzije za nas starce i da se dozvoli marihuana a pohapse svi ovi sto nam prodaju duvan koji izaziva lung kancer koji je neizleciva bolest i konacno da se vratimo veri nasih predaka i Svarogu i svarozcicima mi smo prvi ovde nastali pa tek amebe posle nas i jos nesto da se kad pobedi Dilas i Jeremic da se poveca plata u javnim preduzecima jer mnogo se radi….do pobedeu neki novi film,ziveli i srecna vam kineska nova godina

 3. Vlast,stranke,izbori ,funkcije… …Sve su to zaista veoma vazne stvari….Ali brzo PROLAZNE…
  Za razliku od njih …
  geostrateski saobracajni koridori SU VECNI . 😀
  Jer oni ZAUVEK MENJAJU EKONOMSKU ,SICIJALNU I DEMOGRAFSKU geografiju i stvarnost…. A posebno u demografski,ekonomski i socijalno potpuno ruiniranim regionima kao sto su to danas Istocna Srbija,Timocka krajina i Borski okrug…
  I zato se NIKADA I NIGDE I NIJEDAN region ni u svetu ni u Evropi ni u Srbiji .. nije ni demografski ni ekonomski ni socijalno oporavio bez SVOG PRIPADAJUĆEG AUTPOUTA, ŽELEZNIČOG KORIDORA…
  Pa nece ni Istocna Srbija ,Timocka krajina, Borski okrug a ni GRAD Bor…
  bez svog Multimodalnog saobracajnog koridora – Istok (Crnomorskog koridora)…😀 Tako da mogu da na vlasti budu zajedno Napoleon, Mikelandjelo i Tesla ….a da u opoziciji budu zajedno Karlo Veliki ,Leonardo da Vinci i Anstajn …bez ovog ,,koridora zivota,, ..od oporavka I napretka navedenih regiona i samog GRADA Bora.. nema nista….I to su bajke za malu decu….A to odlicno znaju svi u svetu……a , normalno, i vredni i pametni Kinezi …Pa ZATO prave cuda od takvih koridora po celoj Kini .. a i po svetu ..
  😀😀😀😀 I to naravno rade i svi drugi i normalni.. ..znaci bukvalno savremene i napredne drzave…u SVIM SVOJIM REGIONIMA…
  I moje izvinjenje sto smetam sa ovom totalno nebitnom temom… Mnogo se izvinjavam i veoma stidim ..I zato od blama pod hitno ulazim u 🚞….I odmah nestajem u hladnoj januarskoj noci velegrada… Skoro zauvek..😂

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here