U Boru održana tradicionalna manifestacija „Ulica dečijeg osmeha“

Tradicionalna novogodišnja manifestacija „Ulica dečijeg osmeha“ održana je danas u Boru.

Deveta po redu manifestacija „Ulica dečijeg osmeha“ Centar za kulturu grada Bora okupila je mališane iz vrtića Predškolske ustanove “Bambi”, borskih osnovnih škola, Škole za osnovno i srednej obrazovanje “Vidovdan” i Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju “Mozaik”.

Na štandovima postavljenim duž centralne gradske ulice Moše Pijade i na platou Doma kulture našli su se dečijim rukama izrađeni maštoviti novogodišnji ukrasi, suveniri i čestitke.

Ovaj novogodišni vašar imao je prodajni karakter, a prihod od prodatih rukotvorina biće utrošen za novogodišnje zabave za decu u školama i vrtićima.

Kao i svake godine manifestacija “Ulica dečijeg osmeha” okupila je veliki broj dece i njihovih roditelja, koji su uprkos prohladnom i vetrovitom vremenu ispunili prostor ispred Doma kulture.

“Grad je već uveliko okićen i u nogodišnjem je ruhu, ali ovi dečiji osmesi su pravi ukras ovog grada i nešto u šta grad treba ulagati. Zadovoljstvo nam je što je veliki broj dece pokazao kreativnost u pravljenju čestitki, ukrasa, kapica i verujem da su u ovome svi uživali. Manifestacija se iz godine u godinu pokazuje kao pun pogodak i neguje vrednosti koje grad iu svi sugrađeni trebaju da neguju”, izjavila je Milena Stanojković Kožović, članica Gradskog veća Grada Bora.

Organizatori su i ove godine raspisali konkurs za najkreativnije radove, a Centar za kulturu je obezbedio prigodne nagrade najboljima.

“Raduje nas da svake godine okupljamo sve veći broj dece, a posebno nas veseli da svaki put pokazuju neverovatnu kreativnost i maštu pripremajući radove za ovaj dan. Samoj manifestaciji prethodi konkurs koji raspisujemo za najbolje literarne i likovne radove, kao i za najbolje novogodišnje predmete ili čestitke”, kazala Simonida Gavrić iz Centra za kulturu.