U Boru održano državno prvenstvo “Strongman 2021”, Vladimir Bulatović i dalje najjači čovek u Srbiji [FOTO]

Vladimir Bulatović iz Kikinde osvojio je prvo mestu na državnom prvenstvu “Strongman 2021”, održanom u Boru.

Na ovogodišnjem takmičenju u organizaciji Strongmen saveza Srbije svoju snagu i izdržljivost pokazalo je 15. takmičara iz cele Srbije.

Oni su se nadmetali u pet atraktivnih, ali fizički izuzetno zahtevnih disciplina. Zadaci postavljeni pred takmičare su bili vučenje kamiona, prevrtanje gume od 400 kilograma, nošenje “kofera” od 200 kilograma, podizanje tereta na “piramidu” i jednoručno podizanje tega iznad glave.

U revijalnom delu programa takmičarima i publici bilo je ponuđeno da se oprobaju i u vučenju traktora, koji zbog spicifičnog oblika guma predstavljaja drugačiji izazov u odnosu na kamion.

“Prvi put smo u istoriji takmičenja u Srbiji imali 15 takmičara od kojih je većina već ostvajala titule u pauerliftingu, bodibildingu i strongmenu. Konkurencija nikada nije bila jača i publika je imala priliku da prisustvu jednom pravom sportskom spektaklu”, rekao je Zoran Stojić, predsednik Strongman saveza Srbije.

Ove godine su pored izbora najjačeg takmičera u apsolutnoj kategoriji dodeljene nagrade najboljim juniorima i snagatorima do 105 kilograma.

Bogdan Vuković poneo je titulu najjačeg juniora na takmičenju, drugo mesto zauzeo je Luka Veličković, dok je bronzana medalja pripala Filipu Rakiću.

U konkurenciji do 105 kilograma najbolji je bio Dušan Jovanović, a sledili su ga Marko Tošić i Dalibor Nikolić.

Tutula u apsolutnoj konkurenciji pripala je prvom favoritu takmičenja i zvanično najjačem čoveku Srbije Vladimiru Bulatoviću, drugi je bio Aleksandar Radivojević, a treći Marko Vučić.

“Ove godine nisam bio siguran šta ću moći da uradim dok nisu počele prve dve discipline, imao sam mali peh, pre mesec dana mi je napukao desni kvadriceps, ali je na kraju ispalo sve u redu. Ima više takmičara nego ranije, sport je dobio na popularnosti, pojavili su se novi jaki momci pa se nadam da će u buduće biti teže da se zauzme neko od prva tri mesta”, rekao je Bulatović.

Boje grada domaćina branio je Nemanja Čvorović koji je zauzeo četvrto mesto u apsolutnoj konkurenciji.

“Ovogodišnje takmičenje u Boru je najteže na kome sam učestvovao. Posebno je bilo zahtevno i iscrpljujuće podizanje tereta od 150, 180 i 220 kilograma na četiri stepenika “piramide” i nošenje jarma teškog 300 kilograma nakon pretvrtanja gume”, kazao je Čvorović.

Organizator takmičenja bio je Strongmen savez Srbije, a pokrovitelj Grad Bor.