U Boru održano predavanje „Majka rađa kulturu”

Udruženje „Tim kreativnih ideja” organizovalo je u Narodnoj biblioteci u Boru predavanje „Majka rađa kulturu” na kojem su stručni predavači govorili o uticaju kulture na rani razvoj ličnosti deteta.

Stručni tim predavača sastavljen od dva psihoanalitičara sa Univerziteta „Singidunum” i neonatolog pedijatar govorili su o razvoju ličnosti deteta i uticaju kulture u prenatalnom periodu i prvoj godini života deteta.

„Projekat „Majka rađa kulturu”  podržao je grad Bor, a ima za cilj da promoviše, pre svega, mentalno zdravlje trudnica i porodilja, ali i majčinstvo i uticaj kulture u prenatalnom periodu, pogotovo pre začeća, u toku same trudnoće, ali i u prvoj godini od rođenja. Veoma je važno konzumirati kulturne sadržaje poput plesa, zvučne terapije, slikanja, crtanja, vežbi, takođe bitna je komunikacija sa bebom i u stomaku i u prvoj godini života kada majka ima najviše uticaja na razvoj ličnosti deteta”, kaže Željka Zdravković iz Tima kreativnih ideja.

Prisutni su imali priliku da pogledaju i izložbu fotografija koje su pristigle iz cele Srbije, a  na njima su prikazane majke, trudnice, bebe kako plešu, igraju, pevaju, crtaju.