U Boru održano takmičenje „Put oko Evrope 2022” [FOTO/VIDEO]

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta u Ustanovi sportski centrar „Bobana Momčilović Veličković” u Boru održano je basket takmičenje „Put oko Evrope”.

Više od 50 učesnika šutiralo je na koš sa devet pozicija koje su dobile naziv po velikim evropskim gradovima, a za najbolje su kao nagrade obezbeđene košarkaške lopte.

Bor je jedan od deset gradova u Srbiji koji je domaćin takmičenja „Put oko Evrope 2022”. Omladince, ali i one nešto starije, koji su se nadmetali u šutiranju na koš obišao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima.

Ovo je samo deo obeležavanja Evropske nedelje sporta koju grad Bor organizuje u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom delegacije Evropske unije u Srbiji, koja je i sam organizator ovog posebnog događaja, rekla je članica Gradskog veća grada Bora Milena Stanojković Kožović.

„Sam broj učesnika govori o tome koliko je važno da negujemo sportske vrednosti, da mladi ljudi učestvuju na ovakvim manifestacijama. Bor je još jedanput, i u Srbiju i u Evropu, poslao sliku da je grad sporta i da ima veliki broj mladih sportista kojima može da se ponosi”, naglašava Stanojković Kožović.

Do kraja obeležavanja Evropske nedelje sporta u Boru će se još održati javni trening u košarci i školski sportski časovi, kako u gradu, tako i na selu. Grad koji po završetku manifestacije bude imao najviše učesnika od organizatora će dobiti sportsku opremu u vrednosti od 500 evra.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.