U Boru opet ledeni dani

Prema podacima Republičko – hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Srbije, Istočnu Srbiju očekuju opet niske temperature. U Boru će narednih dana duvati jak vetar pa će subjektivni osećaj pasti na -24ºC.

Foto: Bor 030 – arhiva

Danas se u Boru očekuje umereno oblačno vreme, sa popodnevnim padavinama snega. Temperatura do -4ºC, sa subjektivnim osećajem -18 stepeni.

Za utorak je izdato upozorenje zbog narandžastog meteo alarma koji prognozira opasne vremenske pojave. Očekuje se snežne padavine i formiranje leda pa se preporučuje dodatni oprez. Temperatura od -3 do -4 stepena, vetar jak do 8.5 m/s. Subjektivni osećaj -20ºC.

Sredu u Istočnoj Srbiji očekuje žuti meteo alarm sa potencijalnim opasnim vremenom. Takođe je izdato upozorenje RHMZ. Temperatura u Boru od -6 do -4ºC. Duvaće umeren do jak vetar brzine veće od 8 m/s.

U četvrtak se prognozira smanjenje padavina ali vetar i dalje jak. Temperatura u blagom padu, od -7 do -8 ºC, subjektivni osećaj – 24 stepena.

Petak u Boru donosi maglu i smanjenje inteziteta vetra. Temperatura će biti od -7 do -11 stepena. Popodne razvedravanje ali i dalje hladno.