U Boru organizovan „Sajam umetnosti“ kao deo kampanje #UimeKulture

Udruženje „Srbija u pokretu“ organizovalo je danas na platou Doma kulture u Boru perfomans pod nazivom „Sajam umetnosti“.

Na „Sajmu umetnosti“ Borani su imali priliku da se upoznaju sa talentima koje mladi umetnici u Boru imaju, ali i da se informišu o aktivnostima udruženja.

„Današnji performans u kome je učestvovalo 20 aktivista iz Bora deo je kampanje #uimekulture koja ima za cilj veću zastupljenost mladih umetnika na nacionalnim medijima, a pre svega na televizijama. Predstavili su se mladi muzičari, slikari, fotografi i plesači“, kaže Vuksan Milićević, regionalni koordinator „Srbije u pokretu“.

Mlada fotografkinja Teodora Staniševski istakla je da su ovakve akcije dobra prilika da mladi umetnici pokažu svoje talente, jer se do institucija teško dolazi.

Udruženje „Srbija u pokretu“ osnovano je 2009. godine sa idejom da osnaži, motiviše i ohrabri pojedince da aktivno i udruženo učestvuju u kreiranju kvalitetnijeg života u Srbiji.

U proteklih devet godina realizovano je preko 10 nacionalnih i više od 20 lokalnih kampanja i tom prilikom obučili smo preko 2000 građana iz preko 10 gradova Srbije.

„Veliki broj naših kampanja bile su realizovane sa 0 dinara budžeta i puno volonterskog rada aktivista koji su bili strastveni u vezi promena na kojima smo radili.
Takva je i kampanja „U ime kulture“ koju trenutno sprovodimo u Kruševcu, Kragujevcu, Beogradu i Boru“, kažu iz „Srbije u pokretu“.

Atmosferu je ulepšala i solo na gitari mlade i talentovane Mile Marić.