U Boru otvoren Baletski studio „Ballet House“

Bor je dobio baletsku školu za decu od tri godine pa naviše koja će uz pomoć stručnjaka savladati prve korake ove graciozne igre, o kojoj mašta svaka devojčica.

Baletski studio „Ballet House“ na Zelenom bulevaru (Sportski centar) vodi Nikoleta Bibić, diplomirani igrač klasičnog baleta sa višegodisnjim pedagoškim iskustvom.

“Najraniji uzrast u kom dete može postati član naseg baletskog studija je sa navršene tri godine, jer je dete tada psihofizički spremno da prati program i da se kroz baletske pokrete uči pravilnom držanju tela. Gornja granica ne postoji i prethodno baletsko iskustvo nije potrebno”, kaže Nikoleta Bibić.

Upis članova od tri godine starosti pa naviše u ovu svojevrsnu školu baleta je u toku, a svi koji to žele mogu da se jave na telefon 060/41-47-789.

“Vežbe koje radimo pomažu deci da poboljšaju koordinaciju, brzinu i gracioznost pokreta. Za rekreativno bavljenje baletom talenat, ni specijalne fizičke sposobnosti nisu neophodne, jer na njima radimo i nadograđujemo. Potrebna je samo dobra volja i ljubav prema baletu. Idealno je za decu svih uzrasta jer kroz pokret i muziku razvijaju motoriku, muzikalnost, osećaj za lepo i umetnost, podstičcu maštu, stiču samopouzdanje, poboljšavaju koncentraciju, uče se lepom ponašanju i jedna od najbitnijih stvari druže se i socijalizuju sa vršnjacima”, dodaje Nikoleta Bibić.