U Boru otvoren peti sajam virtuelnih preduzeća

Peti po redu nacionalni sajam virtuelnih preduzeća otvoren je danas i trajaće do sutra u borskom Sportskom centru. Domaćin sajma i jedan od organizatora je Ekonomsko-trgovinska škola iz Bora.

sajam-vp-2013

Na sajmu učestvuju 30 preduzeća iz Srbije i 5 preduzeća iz Bosne i Hercegovine, te sajam po prvi puta ima međunarodni karakter.

Stotinu učenika se takmiči u sajamskom poslovanju koje podrazumeva kontakt sa fizičkim i pravnim licima, ugovaranje poslova, sajamski nastup, kao opremljenost i izgled štandova.

Štand ima i „Centralna virtuelna banka“ (SVB) koja simulira poslove komercijalne banke.

Učenici borske Ekonomsko-trgovinske škole na sajmu nastupaju sa preduzećem „Sweet Life“ koje se bavi virtelnom trgovinom konditorskih proizvoda i čokolada na veliko i malo.

Štand preduzeća "Sweet Life" (Ekonomsko-trgovinske škole Bor)
Štand preduzeća „Sweet Life“ (Ekonomsko-trgovinske škole Bor)

Organizatori sajma su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zajednica ekonomskih, pravno- birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko – turističkih škola Srbije i Ekonomsko – trgovinska škola Bor.

Sajam su finansijski podržali Nemačka organizacija za tehničku sardanju – GIZ, Kultur kontakt iz Austrije, Opština Bor i brojni sponzori i donatori.

Vrlo zahtevne tehničke i komunikacione uslove obezbedio je borski Sportski centar u čijim prostorijama će se održati dvodnevni sajam.

Sajam će sutra raditi od 8 do 13 časova, dok je proglašenje pobednika zakazano u 14:00 časova.