U Boru otvoren Turistički info centar i suvenirnica

Turistička organizacija Bor otvorila je danas u Domu kulture Info centar i suvenirnicu kako bi se približila posetiocima “grada bakra”.

Turističko informativni centar je mesto gde će svi turisti koji dođu u Bor moći da dobiju informacije o celokupnoj turističkoj ponudi naše opštine – lokalitetima, smeštajnim kapacitetima, ugostiteljskim objektima, cenama i svemu onome što Bor sa okolinom pruža”, istakla je na otvaranju Aleksanda Stojanović Čulinović VD direktora Turističke organizacije Bor.

Turisti će pored neophodnih informacija imati mogućnost da dobiju i promotivne materijale o sveukupnim turističkim lokalitetima u borskoj opštini i svim drugim vrednostima kojima ovo područje obiluje.

U okviru Turističkog info centra nalazi se i suvenirnica koja u svojoj ponudi ima veliki broj raznovrsnih predmeta sa motivima Bora i istočne Srbije.

“Otvaranjem suvenirnice, stvorena je mogućnost da turisti na jednom mestu mogu pronaći i kupiti raznovrsne suvenire po pristupačnim cenama, koje će im predstavljati materijalizovanu, dragu uspomenu na boravak i doživljaj ovog osobenog podneblja”, poručuju iz Turističke organizacije Bor.

Da je turizam jedan od bitnih segmenata razvoja opštine Bor u kome će tek biti ulaganja potvdio je predsenik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

“Bor jedan od najlepših gradova u Srbiji, ko god da dođe u naš grad kaže da nije video ovakvu lepotu. Bor ima čime da se pohvali, tu je prelepo Borsko jezero, Lazerev kanjon sa pećinama, Crni vrh, Zoološki vrt, kafić u rudniku Jama – to je nešto što nema niko u Srbiji.

Dinar uložen u turizam se vraća kroz sedam godina. Mi kao opština Bor moramo da odvojimo određena sedstva i napore u promociju turizma kako bi nam se to u budućnosti vratilo”, rekao je Milikić.

Turistički info centar i suvenirnica se nalaze u prostorima Turistčke organizacije Bor u Domu kulture, na adresi adresi Moše Pijade broj 19.

Radno vreme je od 7 do 15 sati radnim danima i subotom od
9 do 14 sati. Razmatra se mogućnost da se u letnjem periodu radno vreme produži i na večernje sate.