U Boru ovog vikenda Prvenstvo Srbije u kik boksu

Grad Bor je ovog vikenda domaćin Prvenstva Srbije u kik boksu u disciplini lou kik na kojem nastupaju takmičari svih uzrasnih kategorija kadeta, mlađih i starijih juniora kao i seniora A i B klase.

Na Prvenstvu Srbije u kik boksu organizovanom u Boru, koje je ujedno i poslednje takmičenje u ringovnim disciplinama u ovoj godini, učestvuje oko 240 takmičara iz čitave Srbije, kao i jedan klub iz Gacka iz Bosne i Hercegovine.

Prvenstvo je otvorio gradonačelnik grada Bora, Aleksandar Milikić, koji kaže da je velika čast što je grad Bor domaćin ovog velikog Prvenstva, zahvaljujući dobrim rezultatima i uspesima Kik boks kluba Bor.

„Zahvalnost dugujemo Siniši Vladimiroviću, šampionu koji je doneo mnoga priznanja gradu Boru, kao što je i dobio Oktobarsku nagradu grada Bora. Međutim njegovo najveće priznanje je što on danas u svom klubu ima šampione i reprezentativce koji nastupaju na velikim takmičenjima i donose medalje gradu Boru”, ističe Milikić.

On je dodao da će grad Bor nastaviti da podržava sport, te da je kik boks sport u kojem je naš grad, pored džudoa i tenisa, najtrofejniji.

Kik boks klub Bor se, prema rečima trenera ovog kluba, Siniše Vladimirovića, potrudio da što bolje organizuje Prvenstvo, ali, kako kaže, ne bi to mogli da urade bez pomoći Gradske uprave, a pre svega gradonačelnika koji im je izašao u susret.

„Olakšan nam je posao time što je Grad ugostio oko 240 takmičara i stotinak ostalih članova ekipe. Data nam je Savača na korišćenje. Nadam se da će se svi osećati prijatno, da će sve proći u sportskoj fer i korektnoj atmosferi. Očekujem, pre svega da se niko ne povredi i da svi daju svoj maksimum. Ukoliko daju svoj maksimum, medalje će doći i to one najsjajnije ako treba, pa neka pobedi bolji. Što je bilo do nas sve smo uradili, trenirali smo, potrebno je i malo sportske sreće, ali ja se nadam da će momci da zablistaju”, naglašava Vladimirović.