U Boru počela grejna sezona

1
479

Grejna sezona u Boru i širom Srbije zvanično je počela u ponedeljak, 15. oktobra i trajaće šest meseci, odnosno do 15. aprila.

Većina stambenih objekata u Boru povezani su na sistem centralnog grejanja, pa je sa prvim hladnim danima u godini jedna od najvažnijih tema u gradu – kada će se ugrejati radijatori i kakvog će kvaliteta biti grejanje.

Grejna sezona je danas zvanično počela i radijatori su topli u većem delu grada, kažu iz borske Toplane.

Prvog dana sezone otkriveno je nekoliko proboja na toplovodnoj mreži koji se saniraju nakon čega će bitu normalizovana isporuka toplotne energije.

U pauzi između dve sezone izvšen je remont pogona toplane, popravljani su kvarovi na toplovodu i ugovorena je nabavka uglja.

Na zalihama se trenutno nalazi oko 13 tona uglja što je, po rečima nadležnih u Toplani, dovoljno za početak sezone.

Intenzitet grejanja u narednim danima zavisiće i od spoljnje temperature, koje su preko dana nešto više od uobičanih za sredinu oktobra.

Borani su se prethodnih godina žalili na neujednačeno grejanje – dok su u nekim delovima grada radijatori bili pretopli, u drugima grejanja gotovo da nije bilo.

1 KOMENTAR

  1. U Boru, Toplana je započela grejnu sezonu 2018/2019, građanima čestitam početak grejne sezone, nadam se uspešne. Kao korisnik daljinskog grejanja, Toplani u Boru želim uspešnu grejnu sezonu energetski efikasna i bez gubitaka u poslovanju, a korisnicima topli stanovi i bez kvarova na sistemima. Dobro bi bilo da Toplana poštuje sve tehničke propise o toplifikaciji, kao što je poštovala propis, ne tako decidan, o početku grejne sezone.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime