U Boru počelo prolećno uređenje grada

Radnici Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” otpočeli su radove na prolećnom uređenju zelenih površina u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

U ulici 1. maj orezane su grane na drveću, a radovi su započeti i u ulici Đorđa Andrejevića Kuna, dok će se, kako navodi direktor JKP „3. oktobar” Radmilo Guševac, od ponedeljka nastaviti sa orezivanjem drveća u Zelenom bulevaru.

„Prošle nedelje završili smo uređenje sela Кrivelj, a od ponedeljka će radnici JКP „3.oktobar” raditi u selu Oštrelj. Radovi će se dalje odvijati prema utvrđenoj dinamici i biće uređeno svako selo”, ističe Guševac.

Od ponedeljka će se paralelno raditi u gradu i u jednom selu, s obzirom na to da počinju javni radovi, te će broj radnika biti povećan, a JКP „3.oktobar” će, dodaje on, moći da poveća obim usluga koje pruža građanima.

Nakon rezanja i uklanjanja granja i šiblja koje se sada obavlja na više lokacija, u planu je da se zelene površine u gradu ukrase cvećem, kaže član Gradskog veća grada Bora Nenad Kračunović.

„Nadamo se da ćemo do kraja marta stići da orežemo sve rastinje u gradu kako bismo se spremili za prolećnu sadnju cveća koju planiramo u prvoj polovini aprila kako bi se završila do početka maja. Nabavka cveća je završena i nadamo se da ćemo proleće dočekati sa lepo uređenim gradom, kako bi se naši sugrađani osećali prijatno dok šetaju gradom”, naglašava Кračunović.