U Boru pokrenuta Yoga radionica

U okviru „Tima kreativnih ideja Bor“ od nedavno je aktivna Yoga radionica. Polaznicima su na raspolaganju „Hatha“ i „Power“ yoga.

yoga

„Tim kreatinih ideja Bor“ se bavi promovisanjem zdravih stilova života i u okviru svojih radionica okuplja, kako mlade koji su budući nosioci našeg društva, tako i radno aktivne ljude koji bi da se na ovaj način rasterete poslovnog stresa i kvalitetno ispune vreme.

Radionica “Yoga Bor” je otvorena na lokaciji Moše Pijade 31 – sala Osnovne škole „Vidovdan“.

Časovi se održavaju:
Hatha Yoga – ponedeljak /sreda/ petak 19h
Power Yoga – ponedeljak /sreda/ petak 20h

zeljka-zdravkovic

Instruktor je Željka Zdravković.

Prvi trening je besplatan!

Hatha Yoga

Stil joge u kome se vežbe izvode lagano, nadovezujući se jedna na drugu u opuštajućem ritmu. Cilj ovih vežbi je povećanje gipkosti tela, jačanje mišića i povećanje snage, uz istovremeno uklanjanje fizičke i psihičke napetosti, a rezultat je duboka relaksacija.

hatha-yoga

Budući da je reč o umerenoj fizičkoj aktivnosti preporučuje se gotovo svima, a posebno početnicima. Mogu je vežbati i mlađi i stariji, pa čak i oni koji su zbog zdravstvenih problema slabo pokretljivi. Vežbe se izvode lagano, do nivoa vlastitog ograničenja, vremenom se granica pomera i napreduje, a zdravstveno stanje leči ili znatno poboljšava.
Naučno je dokazan pozitivan učinak ove discipline na kardiovaskularni, disajni i lokomotorni sistem. Budući da se u ovom stilu uče i specifične vežbe disanja, kao i usmeravanje svesti prema unutrašnjim stanjima, Hatha Yoga preporučuje se onima koji žive stresno. Opuštanje fizičke napetosti preduslov je za mogućnost izvođenja joga vežbi disanja koje energizuju telo i dovode u balans ceo organizam.

Power Yoga

Moderna forma klasične joge, koja naročito jača kičmu, stomak, ruke i zglobove; oblikuje i isteže mišiće. Smanjuje masnoću i dovodi celo telo u balans. Aktivna joga koja otklanja stres i povećava otpornost organizma.

power-yoga

Power Yoga predstavlja energični stil vežbanja koji u sebi ima elemente fitnesa kojima utiče na otklanjanje telesnih masnoća, samim tim i na mršavljenje. Takođe, aktivnim radom dolazi do formiranja pravilnog tonusa mišića koji na ovaj način postaju funkcionalniji. Jačim istezanjem dolazi do fleksebilnosti kako mišića tako i tetiva i ligamenata. Grupa joge koja je predviđena osobama koji žele nešto aktivniji i zahtevniji trening.