U Boru predstavljen konkurs za projekte razvoja turizma u 2019.

U Gradskoj upravi u Boru predstavljen je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini.

Foto: RARIS

Lokalnim samoupravama istočne Srbije šef odseka za infrastrukturne projekte Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Zoran Ostojić sa saradnicima predstavio je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini.

Prezentacija je okupila tridesetak predstavnika opština i gradova, kao i turističkih organizacija istočne Srbije, a organizovali su je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija – sektor za turizam uz podršku grada Bora.

Nakon upoznavanja sa uslovima Konkursa, predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije su tokom diskusije sa stručnjacima iz Ministarstva, predstavljali svoje projektne ideje za unapređenje lokalne turističke infrastrukture, kojima žele da konkurišu u 2019. godini i dobili su stručni komentar i preporuku kako da se dalje razvije projektna ideja i šta je potrebno da se pripremi uspešna projekta prijava.

Konkurs je otvoren do 31. marta za projekte promocije i edukacije u turizmu, a do 1. oktobra 2019. za infrastrukturne projekte u turizmu.