U Boru predstavljen koridor Istok, jedan najznačajnih infrastrukturnih projekata u zemlji

25
286

Juče je u Boru održana sednica Saveta Borskog i Braničevskog upravnog okruga, kao i opština ova dva okruga. Tema sastanka je bila izgradnja multimodalnog saobraćajnog koridora “Istok” koji bi povezivao koridor 10 i granični prelaz sa Bugarskom kod Negotina.

sastanak-koridor-istok

Predstavnici opština i gradova Braničevskog i Borskog upravnog okruga upoznali su se od autora projekta izgradnje koridora Istok o ekonomskom, socijalnom, ekološkom i demografskom značaju ove saobrajne trase.

miroslav-knezevic
Miroslav Knežević, načelnik Borskog okruga

 

“Sa sastanka je poslat jedan jasan zaključak da opštine sa teritorije Borskog i Braničevskog okruga u potpunosti, sa svim svojim raspoloživim kapacitetima, podržavaju inicijativu naših državnih organa da koridor Istok bude uključen u strateški infrastrukturni okvir Republike Srbije, rekao je kaže Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga.

O konkretnom značaju koridora koji obuhvata drumski, železnički i rečni saobraćaj i direktno spaja države Balkana sa zapadnom Evropu i Bliskim istokom govorio je Nenad Čolović, autor i inicijator projekta koridora “Istok”.

nenad-colovic
Nenad Čolović, autor projekta

 

“Projekat je kao studija nastao 2006. godine i od tada neprestano radim na njegovoj promociji. Radi se o geostrateškom koridoru koji je od najvećeg mogućeg značaja za Republiku Srbiju. Na nacionalnom nivou koridor Istok je jedan od pet najznačajnijih strateških koridora u Srbiji. On je multi modalan, obuhvata drumski i železnički saobraćaj i temelj je čitavog ekonomskog razvoja čitavog regiona istočne Srbije. Bez saobraćajnih koridora ekonomski, demografski i socijalni razvoj se nije dogodio nigde u svetu pa neće ni u istočnoj Srbiji” – rekao je novinarima Čolović.

U planu je da se za sredstva za realizaciju projekta koridor Istok konkuriše kod fondova Evropske unije.

25 KOMENTARA

 1. Od ovo ga nema nista.Prosle godine su u najvecem ste pricali da nece doci do realizacije ovo ga projekta narocito onaj Drobnjak je pricam o tome, a sada od jedamput pricate opet na sva usta i zvona da ce doci do projekta.Koga vi to lazete???Mislite da je narod glup???

 2. Koridor Istok je potpuno novi pravac. Vojvodo, verovatno misliš na izjave da neće biti izgrađen autoput od Paraćina do Zaječara.

 3. Taj koridor opet zaobilazi Bor, najveći industrijski centar ovog dela Srbije, tako da boranima i samom gradu nista ne znaci. Put Markovac , Bor, Vrska cuka je najbolje rešenje i za Bor i za ostale!

 4. G,Drobnjak nikada nije govorio o MS Koridoru ISTOK. Ovaj Koridor ce biti izgradjen. Auto put prolazi na prolazi na DVADESET NESTO KM OD BORA ,STO JE MALO BLIZE OD 80 do Paracina……Nova strategija saobracaja EU propisuje da evropski gradovi u buducnosti budu najvise na 30 minuta voznje do autoputa…Dakle MS kORIDOR iSTOK JE OD BORA otprilike onoliko koliko i obilaznica oko Beograda od centra Beograda…Koja se uz najvece napore vec godinama gradi jer je NAJVECI PROBLEM Beograda sto Koridor10 prolazi kroz grad. Put preko Markovca NIKADA nece biti izgradjen jer prolezi kroz CRVENO ZASTICENU ZONU PRIRODE GORNJEG TOKA REKE RESAVE,jednu od samo dve takve zone,druga je kod Valjeva,u citavoj Srbiji.Sto se za pet sekundi moze videti na internetu ,ako se potrazi mapa zasticenih prirodnih zona Srbije.Takodje ,koridori sluze da donesu razvoj i progres gradovima pored kojih prolaze…a taj put povezuje Despotovac i selo Lukovo….i potpuno je, i u tom smislu, besmislen.Koridor Istok donosi razvoj i preporod za svih 13 gradova i opstina, POZAREVCA ,SMEDEREVA,M.CRNICA, ZAGUBICE, PETROVCA,V.GRADISTA,GOLUPCA ,MAJDANPEKA, KUCEVA,ZAJECARA,KLADOVA,NEGOTINA….I NARAVNO BORA. Tako da ce onih 6000 nezaposlenih Borana, ako se svih 6000 ne zaposlI U NOVOJ TOPIONICI,moci da potraze posao u nekom od vise desetina ekonomskih sektora koje uvek i svuda u svetu donose ovakvi koridori….Sve ostalo o znacaju ovog koridora za drzavu Srbiju vec je napisano u samom testu. TAKODJE, U vekovnoj SRPSKOJ ISTORIJI PRAVE VOJVODE SU PRVO SATIRALE DEPRESIJU…i naravno uvek su imali ime i prezime. .A U SRPSKOJ KULTURI SE PISANJE O ONOME O CEMU SE NEMA NI ELEMENTARNO ZNANJE…se smatra nepristojnim i naravno totalno nebitnim.

 5. Ni jedna vazna saobracajnica ne prolazi kroz Bor,a Srbija zeli da exploatise rudna bogatstva i zaradjuje od tog grada. To sto ce neka regionalno vazna saobracajnica da prolazi nesto preko 20 km vazdusne linije od Bora bas nista ne znaci, a podatak da bi 6000 nezaposlenih radilo na tom autoputu i na projektima vezanih za njega je pomalo smesna, jer smo mi vazdusnom linijom i sada udaljeni nekih tridesetak kilometara i dalje smo slepo crevo, sve dok nekakav bitan put ne prolazi kroz ovaj grad, Bor nece imati od njega koristi. Totalna je, takodje, nebuloza i to sto prolazi kroz daleko manja mesta od Bora ,a ponovo zaobilazi sam Bor,naravno opet prolazi kroz nezaobilani Zajecar. Jos jedno smesno uporedjenje je i da je slicna udaljenost Beogradske zaobilaznice od samog centra Beograda, kao ovog koridora od Bora. Od zaobilaznice imate bezbroj ukljucenja i kompletnu infrastrukturu ,kao i urbano naselje do samog centra, pa je i logicno da isti mora da ima veci i logican luk zaobilazenja, ali i takodje autoput bez teretnih vozila prolazi kroz sam Beograd, Bilo koji projekat ovakve vrste, koji ne podrazumeva povezivanje dva najveca grada istocne Srbije, Bora i zajecara je na stetu onog koga zaobilazi. To situaciju vec imamo i zbog toga nam je put od Bora do Beograda 240 km, umesto 170km koliko bi bilo da je zavrsen put Bor – Markovac.

 6. Simptomaticno je da se Bor uvek zaobilazi kad je putna infrastruktura u pitanju. Srbija zeli da Bor bude jedan od bitnijih industrijskih centara, a nije se nakanila ni da mu napravi pristojan put. Uzmimo u obzir da sutra krene gradnja tog koridora, trajace u najboljem slucaju desetak godina,a onda jos toliko pristupne saobracajnice i nekih tridesetak km puta od Bora do tog koridora, dakle Bor i narednih 20 godina mora da ide nekoliko desetina km juzno,pa zapadno jos 50 i onda tek krene u pravcu ka Beogradu iz Paracina, sto je porazavajuce! Da se sutra pretvori taj koridor sa sve pristupnim saobracajnicama, ko ce u Bor da svraca,ako je udaljen od autoputa 30 km? Kako da razvija svoj, nesporno veliki turisticki potencijal? Hoce li gradovi na samom koridoru imati vise koristi od onih, udaljenih 30km? Naravno da hoce, a ja bas o tome pricam. Nisam od onih koji veruju u zavere,ali je zalosno da se ponovo izgradjuje i planira putna infrastruktura u kojoj ili nece Bor imati koristi,ili ce je imati daleko manje od Majdanpek ili Zajecara npr!

 7. Prvo,veoma cenim sto iznosite svoje misljenje,to je za svako postovanje…Drugo ,MS KORIDOR ISTOK nije nikakva,, regionalna saobracajnica,, kao sto ste VI TO napisali… vec GEOSTRATESKI koridor od interkontinentalnog,transevropskog,evroregionalng,nacionalnog,regionalnog i lokalnog znacaja. Trece,ekonomski sektori koje koridor donosi nisu samo oni sektori iz oblasti izgradnje SAMOG koridora…vec i citav niz sektora koji se odnosi na njegovu eksploataciju od trenutka kada bude izgradjen pa do kraja vremena,kai i greenfeld,brownfeld i druge investicije uz koridor…jer je na primer 80 POSTO SVIH INVESTICIJA U SRBIJI SA NA 30 KM SA JEDNE I DRUGE OD KORIDORA 10, ili naprmer enormni razvoj turizma u ekonomskom prostoru koridora kojim ce putovati milioni ljudi…itd.itd,itd…KAO STO SE TO VEC DESILO NA HPLADU PUT U SVETU… Cetvrto,ovaj koridor ne prolazi ni kroz jedan ,ni manji ni veci grad od Bora….jer se koridori tako ne prave sto je vec napisano….vec ide PORED njih KAO I pored Bora,blize ili dalje od njih .Peto, niko nije govorio ni o kakvim VAZDUSNIM linijama,koje vi pominjete ….koridor ce biti na dvadeset i nesto km puta,moderne pristupne saobracajnice ,od Bora. Sedmo ,koridor uopste ne prolazi kroz Zajecar…naprotiv…nesto daljii je od Zajecara nego od Bora. Osmo, ili koje vec po redu. teretni saobracaj je do pre par meseci isao PREKO GAZELE KROZ SAM Beograd,a i sada delimicno ide….Deveto…..procitajte ponovo sta sam napisao o amARKOVCU…I ZAUVEK GA ZABORAVITE…Deseto…..cenim vasu dobru nameru za Bor….imaju je ISTU svi u svim navedenim gradovima …SVI BI DA IM BUDE STO BLIZE….tAKO DA BI ONDA KORIDOR LICIO NA MULTIPLIKOVANO LATINICNO SLOVO S. ALI kada nauce SVIH 6 navedenih nivoa znacaja MS KORIDOR ISTOK…taj razumljivi lolalpatriotizam nestaje kao rosa na suncu…i postaju najvece pristalice i promoteri ovo koridora.Siuran sam da cete i Vi ,kada budete UCINILI POTREBAN NAPOR imali celokupnu sliku,u koju ulazi i zeleznicki i dunavski aspekt MS KORIDORA ISTOK,imati isti takav stav i misljenje. Srdacan pozdrav.

 8. Jos pre nekoliko godina sam u razgovoru sa vama video na karti kako i pored kojih gradova prolazi Koridor.Takodje znam da povezuje ovaj deo kontinenta sa zapadnim delom.Kada sam rekao regionalni,nisam mislio na regione u Srbiji,vec na Balkanu. Voleo bi da bilo kakva saobracajnica makar i magistralnog tipa prolazi kroz Bor,ali ni jedan projekat sem onog koga trebam da zaboravim,ne podrazumeva bas to. Takodje sam mislio da zaposljavanje nije vezano samo za izgradnju vec i na sve ostale delatnosti koje sam koridor donosi.Jedino u cemu se slazemo je dobro koje donosi izgradnja tako velikog projekta,ali znajuci koliko traje izgradnja bilo kakvih puteva u Srbiji,sklon sam alternativnijim i za moj grad korisnijim,izvesnijim,jeftinijim resenjima. Kroz sam Beograd prolazi autoput,a zavrsavaju se i zaobilaznice,koje su izgradjene uglavnom za teretni saobracaj koji opterecuje Gazelu i sam grad,ali ja htedoh da objasnim da nejvecu korist imaju gradovi na samom autoputu,a daleko manje i oni na 10 km,a kamoli na 30km, gde bi zapali mi kao grad,na tom koridoru. Shvatam vaznost takvog projekta za drzavu,ali i region, medjutim moj grad izgleda mi, ponovo ce imati daleko manje koristi,ako ce ih uopste i imati, uzimajuci u obzir brzinu izgradnja pristupnih saobracajnica,a i samog puta.

 9. Drago mi je sto citam da se i poznajemo….a sada imate i sve dodatne KONKRETNE odgovore.Ne treba da vas ni najmanje brine to sto ce Bor dobiti i modrenu pristupnu saobracajnicu do auto puta, i sto ce Borani za 15 ILI 18 MINUTA BITI NA AUTOPUTU…A ODATLE IMATI 85km do Pozarevca….i dalje do Beograda….ili istocno do Crnog mora… Svetska praksa je pokzala da su PROSTORI UZ UPRAVO TE PRISTUPNEsaobracajnice ….najatraktivniji za citav niz ,po sadrzaju,veoma razlicitih greenfeld investicija,posebno prema onim gradavima koji imaju industrijski i turisticki potencijal kakav ima Bor. To se uvek ,kada ljudi znaju da rade i kako i sta treba da rade, upravo pretvori u jos jednu komparativnu prednost.ODAVNO I ZAUVEK ZAVRSENA prica o Markovcu,koja je i nastala u vreme kada je ekologija bila totalno nebitna i planine Veliki ,Mali Krs,,Stol…kao i potpuni prioritet,medjunarodno najkonkurentnije najkrace i najekonomicnije trasa autoputa… apsolutni AKSIOMI…..pred kojima su se vec povukle sve ,jos jednom kazem potpuno prirodne i ocekivane lokalne ambicije i apetiti svh gradova,pa i Bora. Nasi parametri brzine gradnje i autoputa i pristupnih saoracajnica ne mora biti vise svetska ….dovolno je da bude balkanska… NPR.HRVATSKA JE ZA NESTO VISE OD CETIRI GODINE ,PO MNOGO TEZEM TERENU napravila 400 km AUTOPUTA OD ZAGREA DO splita….ALBANIJA JE U ZADNJIH PET GODINA NAPRAVILA priblizno 500km AUTOPUTEVA…I .da, sa moje strane, zavrsim ovu razmenu misljenja postovani gospodine Aleksandr….,Moramo odmah i neodlozno zaboraviti losu istoriju kao jedini parametar koji koristimo i u gradjenju saobracajnica i u svemu ostalom …. Inace cemo postati… istorija.

 10. Voleo bih da gresim, jer volim svoj grad,ali me je iskustvo naucilo da se iz ovog kraja samo nosilo,a da je Bor UVEK imao najmanju korist,a cesto bio zapostavljen ,iako ekonomski pokretac ovog kraja,pa i sire! Neka se polemika zavrsi pozitivnom konstatacijom…vreme ce pokazati!

 11. Poštovanje gosn Čoloviću, hvala što učestvujete u diskusiji. Vaš komentar “koridor ce biti na dvadeset i nesto km puta,moderne pristupne saobracajnice ,od Bora.” da li to znači da će i ta pristupnica biti izgrađena pošto je sada pristup do Bora sa te strane jako jako loš? Sta je sa delom puta od Požarevca do koridora 10? Hvala

 12. HRISTOS VOSKRESE . Tako je g.Milose bice izgradjena POTPUNO NOVA PRISTUPNA SAOBRACAJNICA ZA BOR. Koja ce se spojiti sa trasom novog autoputa Koridora Istok na potezu izmedju Majdanpeka i Negotina. Odlicno je i Vase pitanje za deo puta od Pozarevca do koridora 10. Taj put je duzine 16 KM…i da ne duzim…..i on ce,naravno, biti auto put. Ali kako je on vec odavno i ranije bio predvidjen za izgradnju, kao pristupnica Pozarevca Koridoru 10,TU NEMA NOVOSTI…. Osim sto je ovu obicnu gradsku pristupnicu….Koridor Istok pretvorio u INTERKONTINENTALNI,TRANSEVROPSKI,EVROREGIONALNI, NACIONALNI I REGIONALNI KORIDOR….U lokalni nije. To vec bila. P.S. Od prikljucka Pozarevca na Koridor 10 do Beograda ….59 km.

 13. Hvala gosn Čoloviću. Sada to nama Boranima deluje kao naučna fantastika obzirom na brzinu izgradnje autoputeva u Srbiji. Ne znam da li je neverovatnije izgraditi autoput ili tih dvadesetak km do Bora. Kad je realno očekivati početak radova i koliko bi trajala izgradnja?

 14. Pogledajte na mapu Google:JEDINSTVENA SABRACAJNA MREZA EVROPE.Plava isprekidana linija preko teritorije Srbije je…reka Dunav…. Koridor Istok JEDINI vraca Srbiji njen NEKADASNJI centralni saobracajni,a to znaci ekonomski ,polozaj na Bakanu i Jugoistocnj Evropi. Tacka. ZAVRSETAK KORIDORA 10 vise nije dovoljan ….jer danas postoje NOVI koridori koji ZAOBILAZE DO SKORO NEZAOBILAZNU Srbiju…To su osim PANEVROPSKIH koridora koje vidite na mapi …jos neki….naprimer Jadransko jonski koridor,pa koridor Via Ignatia…..koje takodje mozete da potrazite na Google. Tacka. To je Istina, a istina nema supstitut. Sve ovo znaju SVI relevantni i u Srbiji i u njenom bliskom,daljem kao i i najdaljem okruzenju…. a ZAHVALJUJUCI VISEGODISNJEM TRANSPARENTNOM RAZVOJU MS KORIDORA iSTOK SADA TO ZNAjU i na stotine i stotine hiljada gradjana Srbije,POSEBNO iSTOCNE SRBIJE….Tako da zaborav ne postoji. Precizno navedeni ZNACAJ MS kORIDORA ISTOK….precizno Vam objasjava kojom brzinom….ovaj koridor koji je od najveceg moguceg znacaja za Republiku Srbiju mora da bude izgradjen,Dakle NAJBRZE MOGUCE. Sve ostalo je presporo. Ovim POJASNJENJIMA I uz srdacan pozdrav zavrsavam moj udeo u ovoj diskusiji o MS kORIDORU Istok.

 15. Nije ni poceo da se gradi,a vec dize prasina oko novo autoputa.Nisu u stanju koridor 10 da zavrse,a kamoli nesto novo.Jedino ako se da nekoj stranoj firmi da se pravi autoput.Kao koridoru 11.

 16. Ovo je bacanje para, i kapitalni objekat poput auto-puta se ne gradi jer je tako nekom sevnulo, vec zbog ekonomske isplativosti. Sta nama vredi da pljusnemo milijardu eura da prodje auto-put sa sve vijaduktima, mostovima, tunelima, petljama itd, ako mi nikada necemo otplatiti putem putarina ovaj objekat? Ne zanosite se ljudi.
  Ni imaginarni Koridor 11, koji zapravo ne postoji jer u Evropi ih ima 10, nema ekonomsku isplativost i dovoljan saobracaj da bi ga pokrio, vec “guzvu” na Ibarskoj magistrali stvara lokalni saobracaj, i to znaju oni iz CIP-a i Puteva, ali to niko nece da kaze. Objekat koji sam sebe ne otplati je bacanje para niz vodu. I ne nemojte da pricate o ekonomskom razvoju kada pored giganta RTB-a niko veci nece da dodje da gradi neki industriju.
  Osim toga treba napraviti studiju koliko ce to da smanji saobracaj sa Koridora 10 i kraka prema Bugarskoj.
  P.S. Dovoljno je pogledati opterecenost tj koliko je slab saobracaj na putu Paracin-Zajecar i na Dunavskoj magistrali da bi ste shvatili koliko je to bacanje para.

 17. Ovaj niz prethodnih potpuno besmislenih i totalno netacnih navoda… ,,.nikada necemo otplatiti,, ,,lokalni saobracaj na ibarskoj,, ,,gigant RTB i niko nece doci,, ,,koridor istok- smanjuje saobracaj na K-10, ,…ne predstavlja nikakvo, APSOLUTNO NIKAKVO IZNENADJENJE. Ali su SVI ovi najnegativniji moguci komentari veoma,veoma DRAGOCENI. ..Kao i ,oni isti takvi,o statusu grada Bora.. Jer Borani su SADA u prilici,tacnije sada imaju kao na dlanu da SAMI vide …..KO JE TO U BORU TOLIKO PROTIV TOGA DA BOR I TIMOCKA KRAJINA DOBIJU SAOBRACAJNI KORIDOR ….KAO I PROTIV TOGA DA BOR DOBIJE STATUS GRADA……i KO se iz sve snage ,ALI UZALUD,trudI da sve ostane isto kao i decenijama do sada….. Strogi kontrolori nigde, pa ni u Boru, ne vole saobracajne koridore koji otvaraju gradove i prostore prema civilizaciji i svetu…. vec vole sto vecu izolaciju koja im olaksava potpunu kontrolu.. A ne vole ni nove statuse gradova …..vec postojecu totalnu i netransparntnu vlast koju im gradjani nisu dali ni na kakvim izborima. Kako sada Borani imaju pred sobom bas ono u sta NI SAMI NISU MOGLI DA VERUJU DA JE MOGUCE…..ova diskusija je u potpunosti ostvarila i ovaj veoma vazan cij….TO da Borani sami vide ONO STO SADA VIDE. I sada imaju potpunu sliku. Svaka dalja moja objasnjenja su apsolutno suvisna i nepotrebna i nece ih biti.

 18. A voz ka Beogradu? Obećaše ga uz novu topionicu. Ha, Ha!
  Mili bože, ima li te!
  Takav mali železnički koridorčić je decenijama ranije izgrađen. Ali nekima ne odgovara da se putuje jeftino. Bolje je kada je sve skupo. Najbolje. Evo, recimo, imajte i ovo u vidu. Pomenuta Hrvatska ima, istina, infrastrukturu čak i bolju od radne i disciplinovane Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt. Ali pogledajmo i drugi stranu medalje. Busom put od Zagreba do Dubrovnika je skuplji nego li jeftiniji avionski let od Dablina do Njujorka. Ako mi je skuplji put do Bg. preko pomenutog Krepoljina i Petrovca na Mlavi nego let od Bora do Bg, dozvolite mi , molim vas da se u vreme kada po krepoljinskom koridoru nema vozila na sredinu toga koridora kradom pokakim.
  U redu, priznajem da su legitimni i interesi korumpiranih i lažljivih tipova koji sebe nazivaju političarima. Da se laže, obmanjuje, otima i muti, na to u kapitalizmu niko nije imun.
  IMA LI JUNAKA KOJI BI SE USUDIO DA KAŽE ZAŠTO NE MOGU DA PUTUJEM VOZOM
  A pruga postoji. Neće se graditi. Ako treba da se obnovi, za to ne treba mnogo novca.
  Ali mi, banda kretena, mi ne smemo da saberemo dva i dva. Da vidimo da zapravo svi putevi vode u Beograd. Šaljite dete da uči, učiće tamo. Nemate posla, naći ćete kakav-takav tamo. Nezadovoljni, pa želite da protestima promenite vlast, pa vlast je tamo. Ne u Krepoljinu već u Bg.
  Crnčite pa napravite zlatnu polugu. Naravno, niste mladi radnik-samoupravljač pa da o rezultatima svoga rada odlučujete jedino vi, jer ste objektivno glupi, ćutite tu i gledajte parove!Ima ko će da misli za vas! To i za mene važi. U glupake i ja spadam kada ne vidim šemu po kojoj se sva ova MRSOMUDIJADA odvija. Kako je svaki potez hulja koje nas zastupaju i u naše ime govore, već dobro odrađen posao bez nas a zašto je sve to rađeno, pa videće se kasnije. Ima li koga ko bi da pokrene grad u kome je broj zaposlenih u osnovnoj i pratećim delatnostima a to je nalaženje i prerada bakra sveden na desetinu ranijeg. U vreme TITA. Izvinte, gladnome koridor ne treba. Sitom može i da zatreba samo onda kada mu treba. Koridori se ne jedu kao ni propale pruge ali će mnogi da se najedu od svakojakih koridora i gradova na vodi. A vi građani na hlebu i vodi, ma ko vas pita? Ko vam štrika creva? Ko vam klacka koske?
  Desetina vas koji ovo čitate zna ko sam ja. Zato što me znaju vlastodršci. Uglavnom ih poznajem ali i oni mene znaju pa kako je među njima samo petina ćoravih ako im se približavam sa iste strane gradskog koridora skreću na drugu stranu. Jer ja zastanem i na dva metra pre susreta im demonstrativno okrernem leđa. Eto tako treba.
  Dok ovima koji tupe u svom interesu o tim koridorima ne počnemo da okrećemo leđa na svakom koraku, pa neka se gadovi negde prošeću ako smeju oni će mrsiti *uda o koridorima.
  KAŽEM KORIDOR A MISLIM NA SEBE.
  Na svoj džep i na svoje ukućane. Možda mislim i na vas građani. Možda, to vi ne znate. Pomislim ponekad i na vas. Samo kad vas požalim zato jer ste banda kretena. A ja sam političar i može mi se a pritom mi i niko ništa ne može. Ja sam u stvari čoban koji tera ovčice na pašu mada nisam taj na koga ste pomislili, a protiv njega ništa lično. Ni uopšte. O K. Mnogo gladnih i onih koji nemaju ovo ili ono. Da, ali to nije moj problem. Moj su problem koridori i ostalo što što mi se prohte. U stvari što mi narede. Ni ja ne radim na pamet imam i ja nad sobom popa. A svaki ima tarifu kao i ja.
  Ovo licemerje, izvinte, ja više neću da trpim. Neka neko proba, to nije teško, pa neka da ostavku sa nekog bogomdanog mesta. Ostavku sam. Da mu je ne tražimo na ulici. Po trgovima. I na glavnom koridoru Moše Pijade.
  Deco, pamet u glavu!

 19. @nenad c
  To sto druze nisi upucen, i guras uporno svoju pricu, ne znaci da je nesto besmisleno i netacno.
  Ni na jednoj prezentaciji nije receno koliki je PGDS na obe gore pomenute saobracajnice, osim toga nikada nije spomenuto da li je ekonomski isplativo. Nije to put do nekog zaseoka vec nesto zbog cega bi nasa zemlja trebala da se zaduzi u inostranstvu, ili da na koncesiju pa fiktivno drzava ne bi platila vec direktno gradjani putem putarina. Austrijske firme su odustale od koncesije imaginarnog Koridora 11, jer su utvrdili da od “toga nema leba”. I sada mi placamo milione zbog toga. Koridor 11 je zapravo zelja jednog coveka a ne potreba drzave. Osim toga imamo mi jos jedan suludi projekat a to je moto-put, opet popularno nazvan auto-put, od Batocine do Kragujevca, a moze se naci da opet guzvu stvara lokalni saobracaj iz sela duz te deonice, a ne saobracaj koji se krece od auto-puta E75 do samog Kragujevca. Ali mi i dalje gradimo i placamo.

 20. Sifon,
  Prvo nauci da citas,pa onda da brojis do 9, jer smo svi na Google: jedinstvena saobracajna mreza Evrope, koju nam je preporucio da pogledamo gospodin Colovic, prebrojali evropske koridore.
  Tako da ces nadam se uspeti da prebrojis da tamo ima 9 evropskih koridora, a ne 10 kao sto ti pises, jer ne znas da brojis do 9,a pricas o stvarima o kojima pojma nemas, takodje moras da naucis sta su to transevropski koridori, i tada ces prestati da cucis kod Boljevca i brojis vozila sto mislis da je jedini PGDS koji postoji na ovom svetu, jer si samo za njega i cuo. Naucices i da ne postoje neisplativi transkontinentalni koridori, a Multi koridor Istok je takav koridor, jedan od 3 u Evropi, koji obuhvata i rekonstrukciju i dogradnju zeleznicke pruge kroz Istocnu Srbiju do drumsko-zeleznickog mosta Kalafat-Vidin.
  Vrednio uci i nemoj vise da mracis…

 21. Post Skriptum : Nuciti OSNOVNO i vec napisano….Google:jedinstvena saobracajna mreza Evrope. PANEVROPSKIH KORIDORA IMA 9….a ne 10 kao sto pise u prethodnom,, inormisanom,, komentaru……..i to je slovo,,A,, NEISPLATIVI interkontinentalni ,transevropski i evroregionalni koridori NE POSTOJE.a MS Koridor Istok je takav koridor, i obuhvata autoput,zeleznicu i recni saobracaj-Dunav, kao i intermodalni saobracaj….NAPRIMER KONTEJNERSKI…Brojanje sadasnjeg broja vozila na Dunavskoj magistrali i putu ka Paracinu je NAJPRIMITIVNIJI MOGUCI MODEL PROCENE I ne znaci skoro nista za procenu znacaja MS Koridora Istok.Cak ni onda kada se tome doda i broj vozila na putu preko Kuceva i Majdanpeka kao i preko Zagubice i Petrovca….JER NE OBUHVATA ENORMAN MEDJUNARODNI SAOBRACAJ KOJI CE SE KROZ SRBIJU, ISTOCNU SRBIJU I TIMOCKU KRAJINU,PORED BORA,ODVIJATI, DO KRAJA VREMENA….OD OBALA ATLANSKOG OKEANA DO CRNOG MORA …I DALJE NA ISTOK,KAO I U OBRNUTOM PRAVCU, PREKO STRATESKIH LUKA U BUGARSKOJ I RUMUNIJI VARNE I KONSTANCE..KA AZIJI….I OBRNUTO IZ AZIJE KA EVROPI…….Sedeti na klupici i brojati vozila pored navedenih puteva u Istocnoj Srbiji ,koji su svi u katastrofalnom stanju I BEZ TEORETSKE SANSE DA PRIME BILO KAKAV OZBILJNIJI SAOBRACAJ,A KAMO LI MEDJUNARODNI… stravicni odroni kod ulaza u Majdanpek…rupa na GoLubackoj tvrdjavi gde ne mogu da se mimoidju dva kamiona…katastrofa od put preko Zagubice..kao I.i put preko Boljevca ka Paracinu koji je logican za povezivanje istoka i zapada Evrope koliko i put iz Beograda za Kopenhagen preko Pariza…..kao i prazna pricica o PGDS…i ne bi zasluzivale odgovor ….. da za cilj nemaju PONOVNO dezinformisanje Borana. Za kraj… Ni jedna drzava na svetu NE OBJAVLJUJE NA OGLASNOJ TABLI SVOJE PROCENE OBIMA OVAKVOG GEOSTRATESKOG SAOBRACAJA,pa me nimalo ne cudi sto ni SRBIJA,u ovoj fazi razvoja MS Koriora Istok nije izuzetak .Mada NIKO iz Bora,kao ni iz bilo kog druog gradai, nije bio na VISE DESETINA javnih i transparentnih prezentacija MS KORIDORA-ISTOK,pa zna sta je sve na njima javno receno….Na svim tim prezentacijama bio je samo potpisnik ovog P.S. Tako da Borani mogu sami da zaljuce sve o ovakvim ,,spontanim ,anonimnim i veoma informisanim aliticarima ,, .Kraj.

 22. Zato smo mi i pukli kao drzava jer ovi koji koriste reci poput “Enormni, nemerljivi, potencijal” dobijaju novac da ga bace.
  Ti druze da znas nesto malo o saobracaju znao bi da se nista ne radi na osnovu prezentacija i predloga bez neke podloge. Nista u EU!

 23. Zardjali sifonu,
  Vrhunski vodoinstalater te je totalno demontirao, i sada putujes na otpad da se recikliras.
  Sve u EU pocinje od idejnih studija i projekata koji se javno prezentuju, ali ti i tako ne znas nista o EU, pa ti ni ovo nije potrebno.
  Cao i nadam se da ce te reciklirati u nesto korisno.

 24. Velika je steta sto je demokratija takva da svako moze da prica i vredja. Ovo se odnosilo na admina.
  Drugo osim kontriranja nisam video ni jedan dokaz koji pobija ono sta sam rekao.
  EU ima 9 koridora, a Pan Evropskih koridora je 10. Proucite malo, jer ko nema u vugla ima u gugla.

 25. I poslednji krik sa otpada je netacan. Panevropski i evropski koridori su jedno te isto, nekada ih je bilo 10, a sada ih je 9…Reciklaza je u toku, zbogom mracni sifonu, svi se nadamo da ce postati veseli saksofon.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here